ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

1821 – 2021 Επέτειος με Ηγέτη Πανωραίο και όχι μοιραίο

Την 25η Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη ενός απελευθερωτικού αγώνα, την έκβαση του οποίου είχαν καταδικάσει όλες οι τότε «μεγάλες» δυνάμεις, με τους γενναίους Έλληνες Αγωνιστές, Πρωταγωνιστές και Ηγέτες να αποδεικνύονται Πανωραίοι και όχι μοιραίοι, είπε σε δηλώσεις του ο Στέφανος Τσίπας, Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ, επισημαίνοντας την γνωστή ρήση, «Έκαστον των πριν υπαρξάντων, από το τελευταίον εκβάν κρίνεται».

Από την έναρξη του τιτάνιου, υπεράνθρωπου, άνισου αλλά επιτυχημένου τελικά αγώνα συμπληρώνονται την 25η Μαρτίου 2021, 200 ολόκληρα χρόνια γεμάτα από επιτυχίες και αποτυχίες, χαρές και λύπες, στιγμές ευτυχίας και δυστυχίας, ηρωισμού και προδοσίας.

Τα Πολιτικά Κόμματα της Μεταπολίτευσης, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπας, κατάφεραν να παραδώσουν την Ελλάδα σήμερα στην επόμενη γενιά, ως μία Χώρα με το μεγαλύτερο Δημόσιο Χρέος έναντι του ΑΕΠ στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, με αμφισβητούμενες γκρίζες ζώνες, με αδυναμία να επεκτείνουμε στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά μας ύδατα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, με την Αγία του Θεού Σοφία τέμενος στα χέρια βέβηλων και με Τράπεζες, οι οποίες υπερηφανεύονται, επειδή με μεθόδους απάτης και τοκογλυφίας λεηλάτησαν Εγχώριους και κυρίως Διεθνείς Επενδυτές βλέποντας τις μετοχές τους στο Χ.Α.Α. πέριξ του μηδενός και της μονάδος, αναζητούν νέους «αφελείς» Επενδυτές, κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι αναζητεί η Πατρίδα μας έναν Ηγέτη, ο οποίος θα ορθώσει υπερήφανο ανάστημα, ανάλογο με εκείνο των Ηρώων της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Ηγέτης αυτός, είπε ο κ. Τσίπας, καλείται για λόγους Ισονομίας, Ισοτιμίας και Ισοπολιτείας να εφαρμόσει, τα όσα επιτάσσει το Άρθρο 4 παρ. 1 & 2 του Συντάγματος, ήτοι: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Συνεπώς, συνέχισε, αφού Πολιτικό Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου δύναται να δανείζεται από τις Ελληνικές Τράπεζες ποσόν ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ με όρο αποπληρωμής, (ετήσια καταβολή μέρους μόνον των τόκων), τα όσα λαμβάνει ως ετήσια τακτική κρατική χρηματοδότηση, η οποία σημειωτέον για το έτος 2020 ανήλθε σε μόνον 1,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου, το αυτό κατ’ αναλογία να ισχύσει και για όλους τους Έλληνες Δανειολήπτες εξυπηρετούμενων και μη δανείων !!!

Επιπροσθέτως, τόνισε ο κ. Τσίπας, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν κάνει αποδεκτό για δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ προς Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία εισηγμένη στο Χ.Α.Α., τον όρο, «Σκοπός του δανείου ήταν η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανείου, που έως τότε ήταν χωρίς εξασφαλίσεις για τις τράπεζες …», τότε ακριβώς ο ίδιος όρος να ισχύσει και για όλους τους Έλληνες Δανειολήπτες εξυπηρετούμενων και μη δανείων !!!

Έτερο Πολιτικό Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πέτυχε να υπαγορεύσει σε μεγάλη συστημική τράπεζα το εξής: «Μας είναι απολύτως σαφές, ότι η αποδοχή των παραπάνω δύο αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση και δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια»!!! Καλείται ως εκ τούτου το Δ.Σ. της μεγάλης συστημικής Τραπέζης, εισηγμένης στο Χ.Α.Α. να γνωστοποιήσει σε όλους ανεξαιρέτως τους Δανειολήπτες πελάτες της με απόλυτη σαφήνεια, τι ακριβώς σημαίνει «ευρύτερη θεώρηση» και τι ακριβώς αυτή περιλαμβάνει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, ότι τα κεφάλαια, τα οποία χορηγεί η εν λόγω Τράπεζα, αποτελούν κυρίως καταθέσεις βιοπαλαιστών, επενδύσεις Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων και Μετόχων αυτής στο NYSE και στο Χ.Α.Α. !!!

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπας συμπλήρωσε, ότι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες λαμβάνει χώρα, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμόν 105 / 2019 Αμετάκλητη Απόφαση του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου από τις Ελληνικές Τράπεζες, οι οποίες με εν όλω ή εν μέρει ΑΚΥΡΕΣ Δανειακές Συμβάσεις εισπράττουν από τους Πιστούχους Πελάτες τους παράνομους τόκους, τους οποίους και εμφανίζουν στους Ισολογισμούς τους ως νόμιμη κερδοφορία και καλείται ο Πρωθυπουργός μίας ευνομούμενης Χώρας της Ευρωζώνης, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο την 25η Μαρτίου 2021 και θα αναλύσει πεπραγμένα σχετικά με τα 200 χρόνια Ισονομίας, Ισοτιμίας και Ισοπολιτείας, να αποδείξει σε εχθρούς και φίλους παγκοσμίως, ότι είναι Πανωραίος και όχι μοιραίος, αφού: «ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button