ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα αξίζει Δικαιοσύνη Αδέκαστη, Αμερόληπτη και Αντικειμενική (Α.Α.Α.) Υπόθεση FOLLI FOLLIE

Η πολιτική διαμάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την υπόθεση της Folli Follie και τα στοιχεία για παρεμβάσεις, που αν επιβεβαιωθούν, θα δημιουργήσουν μείζον πολιτικό θέμα, είναι ένα σκάνδαλο που έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, με θύματα τους επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, οι οποίοι προφυλακίσθηκαν για λογιστικές αλχημείες, παρουσίαση ψευδών και παραπλανητικών οικονομικών στοιχείων προς Εγχώριους και Διεθνείς Επενδυτές και για πλασματική μεγέθυνση των οικονομικών στοιχείων της Εταιρείας τους, είπε σε δηλώσεις του ο Τμηματάρχης Ελέγχου

Στέφανος Τσίπας
Στέφανος Τσίπας

Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ κ. Στέφανος Τσίπας, παρουσιάζοντας μια τεκμηριωμένη, ακριβοδίκαιη και τεχνοκρατική ερμηνεία, όπως την χαρακτήρισε, σχετικά με την υπόθεση της Εταιρείας υπό την επωνυμία “FOLLI FOLLIE” και όλους τους πρωταγωνιστές αυτής.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, επισήμανε ο κ. Τσίπας, (λέγοντας ότι είναι επιβεβλημένο καθήκον μας να υπενθυμίζουμε στους Ταγούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης και σε όλους εκείνους,  οι οποίοι μας τιμούν ποικιλοτρόπως με την προσοχή τους), την 10η Δεκεμβρίου 1948 στην Έδρα του Ο.Η.Ε., σε Γενική Συνέλευση, υπεγράφη ένα ιστορικό, μοναδικό και πρωτοποριακό κείμενο, το οποίο απεκλήθη «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», αποτελούμενο από 30 Άρθρα, εκ των οποίων θα επισημάνω το πρώτο, δεύτερο και έβδομο, που αφορούν καίρια το προς ανάλυση θέμα.

ΑΡΘΡΟ 1: Όλα τα ανθρώπινα όντα γεννιούνται ελεύθερα και ίσα, στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα. Είναι προικισμένα με λογική και συνείδηση και πρέπει να συμπεριφέρονται το ένα στο άλλο με πνεύμα αδελφοσύνης.

ΑΡΘΡΟ 2: Όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, που ορίζει η Διακήρυξη αυτή, χωρίς διάκριση, οποιασδήποτε μορφής, φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικής ή άλλης γνώμης Εθνικής ή Κοινωνικής προέλευσης, ιδιοκτησίας ή γέννησης.

ΑΡΘΡΟ 7: Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου και έχουν τα δικαιώματα ίσης μεταχείρισης και προστασίας από τον Νόμο.

Με βάση τις προαναφερθείσες πρόνοιες των τριών Άρθρων της Οικουμενικής Διακήρυξης, συνέχισε ο κ. Τσίπας, οι κ.κ. Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα έπρεπε να χαίρουν της ιδίας μεγάλης εκτίμησης, των ιδίων υψηλών προνομίων και της ιδίας αψόγου συμπεριφοράς, την οποίαν η Ελληνική Δικαιοσύνη επιδεικνύει προς τους Προέδρους, τους Διευθύνοντες Συμβούλους και τα Μέλη των Δ.Σ., (Διοικητικών Συμβουλίων), των Ελληνικών Τραπεζών, προς τον Πρόεδρο και ορισμένα Επιτελικά Στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και προς τον Διοικητή της Τ.τ.Ε. (Τραπέζης της Ελλάδος).

Σε άλλη περίπτωση τόνισε, για τις ίδιες παραβατικές δραστηριότητες, τις οποίες φέρονται να έχουν διαπράξει οι κ.κ. Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, θα έπρεπε να είχαν προφυλακισθεί ήδη από καιρού τα Μέλη των Δ.Σ. των Ελληνικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, ομού μετά ορισμένων Επιτελικών Στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Διοικητού της Τ.τ.Ε., ενήμερων εγγράφως επί των κατωτέρω προσαγομένων μετ’ επικλήσεως τεκμηρίων.

Με μια μικρή επισκόπηση, είπε ο κ. Τσίπας, αρκεί να αντιληφθεί κάποιος, ακόμη και ένας αδαής της Νομικής Επιστήμης, ότι οι λογιστικές αλχημείες των Τραπεζών, επαληθεύονται από την υπ’ αριθμόν 430 / 2005 Αμετάκλητη Απόφαση του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που επιτάσσει την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 98/7/ΕΚ/16-2-1998, η οποία αναφέρεται στον υπολογισμό τόκων με βάση έτος 365 ημερών και 366 όταν αυτό είναι δίσεκτο, ότι η παρουσίαση προς τους Εγχώριους και Διεθνείς Επενδυτές ψευδών και παραπλανητικών οικονομικών στοιχείων, εν όλω ή εν μέρει άκυρων κερδοφοριών και Τραπεζικών Ισολογισμών δηλαδή, πιστοποιείται από την υπ’ αριθμόν 105 / 2019 Αμετάκλητη Απόφαση του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και την πλασματική μεγέθυνση των οικονομικών στοιχείων Τραπεζών και Εισηγμένων Εταιρειών στο Χ.Α.Α., (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών), ώστε να παρακινεί Εγχώρια και Διεθνή Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία, να αγοράζουν Ελληνικές Τραπεζικές Μετοχές σε απίστευτα υψηλές τιμές, πριν αυτές καταρρεύσουν.

Μια οργανωμένη, εκτεταμένη και ενσυνείδητη Κυβερνητική πολιτική και όχι μεμονωμένη ενέργεια της Διοίκησης της Εταιρείας “FOLLI FOLLIE”, για την οποία ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μετέπειτα Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, (2015-2019) με την υπ’ αριθμόν 71436/23-09-2014 επείγουσα και εμπιστευτική επιστολή από εμένα τον ίδιο, υποστήριξε ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Στέφανος Τσίπας.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Τσίπας ανέφερε, ότι οι «υπερήφανες» για τις επιδόσεις τους Ελληνικές Τράπεζες θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους επενδυτές κυρίως, μπόνους πόντους, κίτρινα κινούμενα σχέδια, μαθήματα Γαλλικής γλώσσας, μηδενικά μερίσματα και προ πάντων μετοχές στο Χ.Α.Α. πέριξ του μηδενός και της μονάδος, μέχρι να τηρηθεί και στην Ελλάδα η ισοτιμία, η ισονομία και η Δικαιοσύνη.

Ο μέγιστος των Φιλοσόφων Αριστοτέλης, (384 π.Χ. – 322 π.Χ.), μας άφησε ως ανεκτίμητης αξίας διδαχή, μεταξύ πολλών άλλων ότι: «Όταν συμπληρώνεται ο χρόνος της παρακμής, πριν από την εξαφάνιση, πρώτα χάνεται η λογική και μετά ακολουθούν όλα τ’ άλλα», είπε καταλήγοντας ο
Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ και ευχήθηκε, ευτυχισμένο το νέο έτος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button