ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν, ο καλλίτερος ουσιαστικά Αρωγός της Ελλάδος εις την Ν.Α. Μεσόγειο…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ

Ο Στέφανος Τσίπας, Treasurer και Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θέτει προς συζήτηση και σχολιασμό μίαν άλλην άποψη, (Altera Pars), σχετικά με τις δραστηριότητες του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εις την Ν.Α. Μεσόγειο και το μέλλον των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων.

Ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είπε ο κ. Τσίπας, είχε δηλώσει στην Βουλή των Ελλήνων, πως στην Πολιτική λέγονται πολλά, τα οποία δεν γίνονται και γίνονται πολλά, τα οποία δεν λέγονται. Εμείς θα επιχειρήσουμε σήμερα να πούμε ολίγα, τα οποία έγιναν, γίνονται και θα γίνουν σχετικά σύντομα.

Ένας Τούρκος, Ποντιακής Καταγωγής, ο Ερντογάν, κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει Δήμαρχος εις την Κωνσταντινούπολη, την Βασιλεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εις την συνέχεια να εκλεγεί πανίσχυρος Ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας.

Με επιδέξιες – μεθοδευμένες κινήσεις ο Ερντογάν αποδυνάμωσε σταδιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, στέλνοντας στην φυλακή, ό,τι καλλίτερο από Κεμαλιστές διέθετε ο Τουρκικός Στρατός Ξηράς, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία από έμπειρους Αξιωματικούς και Επιτελάρχες.

Ταυτόχρονα την ίδια τύχη, είπε ο κ. Τσίπας είχαν έμπειροι Τούρκοι Δικαστές, Λιμενικοί, Αυτοδιοικητικοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Κούρδοι Βουλευτές του Τουρκικού Κοινοβουλίου, Δημοσιογράφοι, Γκιουλενιστές, υπήκοοι Ξένων Κρατών κάτοικοι Τουρκίας και γενικά κάθε Δημοκρατική φωνή με Αντιπολιτευτική προς αυτόν Διάθεση και Ευρωπαϊκό Όραμα υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντί ο Ερντογάν, συνέχισε ο κ. Τσίπας, τον πλούτο και τα διαθέσιμα Επενδυτικά Κεφάλαια, (μίας Χώρας, όπως η Τουρκία, η οποία σημειωτέον ανήκει στο G20, στις 20 δηλαδή πλέον αναπτυγμένες Χώρες του κόσμου), να τα διαθέτει διά την πρόοδο και την ευημερία του Τουρκικού Λαού, ο Ερντογάν τα σπαταλούσε και συνεχίζει να τα σπαταλά για αγορά πάσης φύσεως οπλικών συστημάτων καταστροφής, (S-400, F-35, WarDrones, Submarines, etc), και διά την δημιουργία πολεμικών εντάσεων με όλες τις γειτονικές Χώρες προς την Τουρκία, όπως: την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο την Συρία, το Κουρδιστάν, το Ιράκ, την Αρμενία, την Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, και άλλες Χώρες.

Ως Πρόεδρος της Τουρκίας, Χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το ΝΑΤΟ:

Α) Με την αγορά από την Ρωσία και κυρίως την ενεργοποίηση των πυραύλων S-400,

Β) Τις κοινές περιπολίες με τα Ρωσικά Στρατεύματα στη Βόρειο Συρία και

Γ) Την αρμονική συνεργασία με το Ιράν, την Χεσμπολάχ και τους αδελφούς Μουσουλμάνους εις βάρος των Η.Π.Α., του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Αρμενίας και της Ευρώπης.

Υποστηρίζοντας τζιχαντιστές και ακραία μουσουλμανικά στοιχεία ο Ερντογάν κατάφερε να στρέψει εναντίον της Τουρκίας ακόμη και Κράτη, τα οποία είχαν φιλίκές στο παρελθόν με αυτήν σχέσεις, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Αυστρία και άλλα.

Εις την συνέχεια οργάνωσε ο Ερντογάν ένα διεθνές κύκλωμα, εργαλειοποίησης ανθρώπινων ψυχών, παράνομης διακίνησης καυσίμων, όπλων και όχι μόνον, το οποίο απέφερε στα μέλη της οικογένειάς του και σε στενούς του συνεργάτες δισεκατομμύρια Δολάρια Αμερικής.

Κατάφερε ο Ερντογάν να πείσει τον Σάρατζ, να μεταφέρει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Λιβύης ύψους πολλών δεκάδων Δις Δολαρίων Αμερικής από την Τρίπολη εις την Άγκυρα, να σπαταλήσει μεγάλο μέρος αυτών σε εξοπλισμούς και εφήμερη στήριξη της ισοτιμίας της Τουρκικής Λίρας έναντι των ξένων Νομισμάτων, με αποτέλεσμα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Λιβύη να μην είναι σε θέση η Τουρκία τα Κεφάλαια αυτά να τα επιστρέψει.

Με τον ωμό εκβιασμό των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανεξέλεγκτη – ομαδική εισβολή παράνομων μεταναστών εις την Ευρώπη απέσπασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας πολλά Δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ παράλληλα η οργανωμένη αυτή εισβολή στην πραγματικότητα ουδέποτε έπαυσε να λαμβάνει χώρα μέχρι και σήμερα από λιμάνια της Τουρκίας κυρίως προς Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Οδήγησε ο Ερντογάν την Τουρκική Λίρα σε πρωτοφανή υποτίμηση έναντι του Ευρώ, του Δολαρίου Αμερικής και άλλων Νομισμάτων, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον χιλιάδων υγειών Τουρκικών Επιχειρήσεων.

Δυστυχώς δι’ εκείνον, ευτυχώς διά την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπας, η απληστία, ο πλούτος, η αλαζονεία, ο εγωισμός και η υπεροψία του για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αντί να τον οδηγήσουν σε μία έγκαιρη, ασφαλή και προγραμματισμένη οικογενειακή φυγή με τον αμύθητο πλούτο του, προς το Κατάρ ή το Αζερμπαϊζάν, τον έκανε να συμπεριφερθεί, όπως πολλοί άφρονες και άπληστοι ηγέτες εις το παρελθόν. Να προκαλέσει δηλαδή, όπως ο π. Πρόεδρος της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές, την επερχόμενη αυτοκαταστροφή του.

Προς επίρρωση των ανωτέρω επισημαίνεται και το εξής. Προ ημερών ο Ερντογάν πούλησε εις το Κατάρ το 10% του “Borsa Istanbul”, δηλαδή του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κωνσταντινούπολης, έναντι μόνον 300 εκατ. Δολαρίων Αμερικής. Η Χρηματιστηριακή Αξία του πακέτου αυτού των μετοχών εις τα χέρια των έμπειρων Αξιωματούχων – Τεχνοκρατών από το Κατάρ θα ανέλθει σύντομα σε Δεκαπλάσια επίπεδα, ήτοι εις τα 3 Δις Δολάρια Αμερικής, μετατρέποντας έτσι την Τουρκία, από μία Χώρα, η οποία ανήκει στο “GROUP G20”, σε μία Χώρα προτεκτοράτο του Κατάρ και υπό ελεγχόμενη ανά πάσα στιγμή Χρεοκοπία από αιφνίδια μαζική ρευστοποίηση, (Short Selling), του ανωτέρω πακέτου των μετοχών.

Απομένει, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Τσίπα, μία ακόμη μοιραία κίνηση του Ερντογάν, του καλλίτερου ουσιαστικά Αρωγού της Ελλάδος εις την Ν.Α. Μεσόγειο κατά το «Μωραίνει ο Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι». Το να επιχειρήσει δηλαδή ο Ερντογάν επίθεση κατά της Ελλάδος ή της Κύπρου, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει ταυτόχρονη – ήδη προγραμματισμένη – ομαδική επίθεση κατά της Τουρκίας, όλων ανεξαιρέτως των Κρατών, τα οποία έχει αιματοκυλήσει στο παρελθόν και τα οποία συντονισμένα θα προκαλέσουν τον διαμελισμό της Τουρκίας, όπως πολλοί Προφήτες έχουν ήδη από ετών προαναγγείλει. (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Προφήτης Αγαθάγγελος, Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης και άλλοι). «Ο Καιρός γαρ Εγγύς».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button