ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πατέρας και ιερέας κατηγορούνται πως κακοποιούσαν σεξουαλικά 3χρονο κορίτσι!

Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθε η υπόθεση φερόμενης σεξουαλικής κακοποίησης ενός κοριτσιού μόλις 3 ετών στη Λεμεσό της Κύπρου, από τον πατέρα του κι ένα ιερωμένο.

Το SigmaLive έχει στην κατοχή του όλα τα στοιχεία της υπόθεσης η οποία σημειώθηκε προ μηνών (Οκτώβριος 2020) στην ευρύτερη Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,, όλα φανερώθηκαν όταν το παιδί παρουσίασε παράξενη συμπεριφορά, πράγμα που οδήγησε τη μητέρα του να επισκεφθεί τον παιδίατρό τους.

Η παιδίατρος έκρινε σκόπιμο όπως παραπέμψει τη μητέρα και το παιδί για περαιτέρω εξετάσεις στο Νοσοκομείο όπου εκεί, παρουσία και ιατροδικαστή και άλλου παιδιάτρου διαπιστώθηκε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Παρόλο που η υπόθεση καταγγέλθηκε και το παιδί ήδη έτυχε τριών ψυχολογικών αξιολογήσεων από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας, εντούτοις ακόμη οι δυο φερόμενοι θύτες δεν κλήθηκαν για ανάκριση.

Να σημειωθεί ότι ο ιερωμένος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει τεθεί σε αργία από την αρμόδια Μητρόπολη αφού πρώτα η Μητρόπολη ενημερώθηκε για το συμβάν μέσω επιστολής από δικηγόρο αλλά και αποστολής σχετικών ντοκουμέντων.

Στο Οικογενειακό Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για ακύρωση/τροποποίηση σχετικού διατάγματος επικοινωνίας πατέρα – παιδιού.

Παράλληλα εκκρεμεί εκ μέρους του ειδικού γραφείου της Αστυνομίας για θέματα οικογενειακής βίας η ολοκλήρωση των ανακρίσεων και η συμπλήρωση του φακέλου για σκοπούς της ποινικής υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι οι χειρισμοί τέτοιων υποθέσεων από πλευράς Αστυνομίας γίνονται με τη δέουσα προσοχή λόγω της ευαισθησίας των δεδομένων και γι’ αυτό υπάρχει συνεργασία και με παιδοψυχολόγους από άλλες υπηρεσίες πλην της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση Μητρόπολης: Δεν αφορά ιερέα της Μητρόπολης δημοσίευμα για κακοποίηση ανήλικης λέει η Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν αφορά κοινότητα ή ιερέα της Μητρόπολης, δημοσίευμα ιστοσελίδας, σε σχέση με φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση τρίχρονου κοριτσιού από ιερέα και πατέρα, διευκρινίζει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση της, που εξέδωσε πριν από λίγο, η Μητρόπολη Λεμεσού αναφέρει πως, σε σχέση σημερινό δημοσίευμα του Sigmalive, το οποίο φέρει τον τίτλο «Υπόθεση φερόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης τρίχρονου από ιερέα και πατέρα», στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, «επιθυμεί να πληροφορήσει ότι το θέμα δεν αφορά κοινότητα ή ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button