ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε Μηδενικά ….. ψάχνουν “αφελείς” Επενδυτές, για να τους αφήσουν στον Άσσο.

Στέφανος Τσίπας

Την υπενθύμιση σε Εγχώριους και Διεθνείς Επενδυτές, κάνει με τις δηλώσεις του ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Στέφανος Τσίπας,  υποστηρίζοντας ότι την 22α Οκτωβρίου 2020 και ώρα: 17.19΄ οι τιμές των μετοχών των Ελληνικών Τραπεζών κατέγραψαν μία θλιβερή, πρωτοφανή, μοναδική και παγκοσμίως αρνητική “επιτυχία”, που τις κατατάσσει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα τιμών μετοχών του Χ.Α.Α.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπας τόνισε, ότι και οι πέντε  εν ενεργεία Ελληνικές Τράπεζες “πέτυχαν” την 22.10.2020 να ξεκινούν οι μετοχές τους στο Χ.Α.Α. (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών), από ένα θλιβερό και ολοστρόγγυλο μηδενικό. (ΑΛΦΑ: 0,50 Ευρώ / Μετοχή, ΑΤΤ: 0,15 Ευρώ / Μετοχή, Ε.Τ.Ε.: 0,98 Ευρώ / Μετοχή, ΕΥΡΩΒ: 0,32 Ευρώ / Μετοχή και ΠΕΙΡ: 0,94 Ευρώ / Μετοχή), προκαλώντας περαιτέρω ζημιές στους Μετόχους τους και πρόσθεσε τονίζοντας, ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και τις τελευταίες ημέρες, τα γνωστά  “παπαγαλάκια” τoυ “Banking Tragedy”, “Banking Catastrophy”  και “Banking Disaster” πανηγυρίζουν, επειδή μερικές από τις Ελληνικές Τράπεζες αντί του μηδενός εμφανίζουν με μηδαμινούς τζίρους τον Άσσο μπροστά από τις μετοχές τους στο Χ.Α.Α.
Επειδή απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα συνέχισε ο κ. Τσίπας, σε νοήμονες, επιτυχημένους και “ψαγμένους” Επενδυτές, υπενθυμίζουμε τι ακριβώς προέβλεπαν οι “γκουρού” της Ελληνικής Τραπεζικής Αγοράς την 18η Μαρτίου 2000 προς γνώση και συμμόρφωση.
Όπως και εγγράφως σας καταθέτω απόσπασμα δημοσιεύματος της 18/03/2000, ο κ. Σάλλας προέβλεπε για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να ξεπερνά τις 7.000 μονάδες σε ένα, όπως έλεγε τότε, ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα, σε σχέση  με τις Διεθνείς συγκυρίες.
Σημειωτέων,  τόσον η Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), όσον και οι Ελληνικές Τράπεζες δολίως δεν συμπεριλαμβάνουν στα Αποτελέσματα Χρήσεώς τους τα δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, τα οποία σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν τόσο σε Δανειολήπτες – Τραπεζικά Θύματα απάτης και τοκογλυφίας, όσο και σε εξαπατημένους Επενδυτές – Μετόχους σε Ελληνικές Τράπεζες.
Καταλήγοντας ο κ. Τσίπας επιμένει, ότι τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά ήδη στους Οικονομικούς Συμβούλους κ.κ. Γ.Μ. και Π.Τ. στο Μέγαρο Μαξίμου και ωθούν τον Πρωθυπουργό να παίρνει τα όρη και τα βουνά για “Mountain Bike” και περισυλλογή, ξεχνώντας τόσον εκείνος όσον και η παρέα του να φορούν μάσκες και να τηρούν τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button