ΑΠΟΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Άμεση Δημοκρατία

Το αίτημα του Πολυτεχνείου ” Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία ” παραμένει επίκαιρο και στις ημέρες μας είναι πιο επιτακτικό.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, έχει γρήγορα συνηθίσει να απαγορεύει και να επιβάλει κάθε είδους αντισυνταγματικούς νόμους εις βάρος όχι μόνο των ελευθεριών του ατόμου, αλλά και εναντίον κάθε πρόδηλου χρέους που έχει ο καθένας μας απέναντι στους νεκρούς και στην συλλογική μνήμη του τόπου. Τελευταίο θύμα της Νέας αντιΔημοκρατίας είναι μια γυναίκα που έπραξε το αυτονόητο, να αφήσει ένα λουλούδι στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία, αυθαίρετα και σύμφωνη απολύτως με το πνεύμα που διέπει τόσο την Κυβέρνηση και τα μέτρα της, επέβαλε στην γυναίκα πρόστιμο 300 ευρώ.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν έχει εργασία, σε μια περίοδο όπου ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων είναι σε κατάσταση αναστολής λόγω πανδημίας, σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά του καθενός είναι πενιχρά και δεν υπάρχει ορίζοντας ανάκαμψης, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει απλόχερα πρόστιμα και απαγορεύσεις στους πολλούς, ευρώ και επιδόματα στους λίγους, ικανοποιώντας την λανθάνουσα ροπή της σε απολυταρχικές ιδεοληψίες.

Το αίτημα του Πολυτεχνείου σήμερα δεν είναι μόνο “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, αλλά και “Δημοκρατία”. Ουσιαστικά, γι’ αυτό που εμείς αγωνιζόμαστε, την Άμεση Δημοκρατία.

www.aspidapoliton.gr/protaseis-amesis-dimokratias

Σχετικά Άρθρα

Back to top button