ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣ

Κυριάκος Κούσιος: Η Λευκωσία θα συμμετάσχει σε άτυπη Πενταμερή αν τη συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Τη θέση ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει σε μια άτυπη Πενταμερή που θα συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

 


 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Κούσιος εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης για συμμετοχή σε μια άτυπη Πενταμερή την οποία θα συγκαλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, κάτι που επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση αν η Λευκωσία θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη χωρίς προϋποθέσεις, την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στα Βαρώσια και στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κυριάκος Κούσιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ενέργειες σαν αυτές δεν συμβάλουν με κανένα τρόπο στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για συνέχιση των συνομιλιών», διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για μια άτυπη πενταμερή, στην οποία ουσιαστικά θα απασχοληθούν οι συμμετέχοντες με τα διαδικαστικά για τη συνέχιση των συνομιλιών.

Ενημέρωση Αναστασιάδη για τις επαφές με ηγέτες

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, αλλά και για τις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδική αναφορά έγινε για τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον νέο Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και έγινε ειδική αναφορά στο τι διαμείφθηκε στη συνάντηση αυτή μεταξύ των δύο ηγετών, είπε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kypriako-leykosia-symmetashei-pentameri-gg-oie

Σχετικά Άρθρα

Back to top button