ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός

Στέφανος Τσίπας

Στέφανος Τσίπας

Τις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου υιοθετεί ο Στέφανος Τσίπας, για να στείλει υπενθυμιστικό μήνυμα σε όλους εκείνους, τους οποίους χαρακτηρίζει, άπληστους, επίορκους, θρασύδειλους και πολεμοχαρείς, που καθημερινά, όπως είπε, σκορπίζουν θλίψη, τρόμο και δυστυχία, σε έναν πανέμορφο και μοναδικό Πλανήτη, που κινδυνεύει να αφανισθεί από φασιστικές, άφρονες και αιμοδιψείς ηγεσίες Κρατών.

Ο γνωστός οικονομολόγος, πρώην Διαχειριστής Διεθνών Επενδυτικών Κεφαλαίων της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος και Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, σήμερα, στο ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ, με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, έστειλε ένα μήνυμα από τον προσωπικό του λογαριασμό σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, με το οποίο, εξηγεί τους λόγους που χρόνος, είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα λέει στο μήνυμά του:

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους Στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του…

  1. Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους, από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

  1. Τους θησαυρούς, που είχε αποκτήσει (ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους), να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

  1. Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους Στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο, ποιοι ήσαν οι λόγοι και εκείνος του εξήγησε…

  1. Θέλω, οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο, ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, την δύναμη να θεραπεύουν !

  1. Θέλω, το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν, ότι τα αγαθά, τα οποία αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν !

  1. Θέλω, τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν, ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός, που είναι ο χρόνος! Ο ΧΡΟΝΟΣ είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός, που έχουμε, επειδή είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από την ζωή μας, που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπας μας δίνει να καταλάβουμε ότι ένα διαχρονικό τέτοιο μήνυμα, σε συνδυασμό με την σημερινή πραγματικότητα, θα έπρεπε να ριζωθεί στο υποσυνείδητο πολιτικών ηγετών, που επιδιώκουν στις πλάτες των λαών τους να κερδοσκοπούν με αθέμιτους και καταχρηστικούς τρόπους.

The post Ο Χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button