ΑΠΟΨΕΙΣ

Κραδασμοί και Δονήσεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές

Για φυσικές καταστροφές με επίκεντρο το Χ.Α.Α., (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών), έκανε λόγο ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Στέφανος Τσίπας, με αφορμή την κατακόρυφη πτώση των Τραπεζικών Μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπας επισήμανε, ότι η καταστροφική πορεία των Τραπεζών στο Χ.Α.Α. προδίδει τις αντιδράσεις των Διεθνών Χρηματαγορών, μετά τις αποδεδειγμένα, πράξεις Τραπεζικής απάτης και τοκογλυφίας, κακουργηματικής μορφής, όπως ορίζουν τα Άρθρα 386ΠΚ και 404 ΠΚ. και πρόσθεσε, ότι η συντριβή των Μετοχών των Ελληνικών Τραπεζών στο Χ.Α.Α. θα βοηθήσει στην ευρύτερη κυκλοφορία αυτών των κόκκινων μικροσκοπικών λεπτών, (0,01 – 0,02 – 0,05), δίνοντας αξία στη χρήση τους, αφού με αυτά οι Τράπεζες μετράνε τις Μετοχές τους. Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε μετρά 0,16 ευρώ / Μετοχή, η EUROBANK S.A. μετρά 0,33 Ευρώ / Μετοχή και η ALPHA BANK S.A., που μπήκε και αυτή από εχθές 15.10.2020 στο club των λεπτών, μετρά 0,49 Ευρώ / Μετοχή.

Να υπενθυμίσουμε στο Δ.Σ. της ALPHA BANK S.A., είπε ο κ. Τσίπας, την υπ’ αριθμόν 4933 / 20.10.1998 Σύμβαση Στεγαστικού Δανείου με την EMPORIKI BANK S.A., την οποία εξαγόρασε ολόκληρη, μόλις με ένα Ευρώ !!!, ποσό ίδιο ή και ίσως μικρότερο με το οποίο θα εξαγορασθεί και η ALPHA BANK S.A. από μεγάλο Αμερικανικό Τραπεζικό Όμιλο.

Με μία απλή επισκόπηση του κατωτέρω διαγράμματος, κατέληξε ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αντιλαμβάνεται ακόμα και ένας αδαής στα οικονομικά, ότι από το υψηλό σημείο των 52 προηγούμενων εβδομάδων στα 1,9250 Ευρώ / Μετοχή στα σημερινά επίπεδα των 0,49 ευρώ / Μετοχή, η περί ου ο λόγος Τράπεζα, (ALPHA BANK A.E.) έχει υποστεί απώλειες της τάξεως των 2,3 Δισεκατομμυρίων Ευρώ.

The post Κραδασμοί και Δονήσεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button