ΕΛΛΑΔΑΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελάτε τον Δεκέμβριο με τον Κηδεμόνα σας

  Σκληρή κριτική για την ηπιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού και την ένδεια επιχειρημάτων του στους  Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προκλητικότητα της Τουρκίας έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  Ανδρέας Ρεντζούλας.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του υποστήριξε, ότι το Συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 17ης Οκτωβρίου, που διστακτικά ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, ήταν το προαναγγελθέν για εμάς αποτέλεσμα, για το οποίο ενημερώσαμε με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις μας, από την επομένη της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής της 2ας Οκτωβρίου, αμέσως μετά τα αναγγελθέντα Συμπεράσματα.

Ουσιαστικά, το Συμπέρασμα της χθεσινής Συνόδου, είπε ο κ. Ρεντζούλας, ήταν η ταπείνωση Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης, για τις οποίες, εμμέσως πλην σαφώς, τους κάλεσαν να έρθουν τον Δεκέμβριο με τον Κηδεμόνα τους.

Στην πραγματικότητα, υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, δίνουν χρόνο στις δύο Χώρες, (Ελλάδα και Κύπρο) να εξυγιάνουν το Τραπεζικό τους Σύστημα και να λάβουν υπόψιν τους, ότι συντηρώντας και αποκρύπτοντας απάτες οι οποίες επηρεάζουν και ξένους επενδυτές, βλάπτουν σοβαρά τα Εθνικά τους συμφέροντα.

Καταλήγοντας ο κ. Ρεντζούλας επισήμανε, ότι τον Δεκέμβριο που θα παραβρεθούν οι δύο Ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής και δεν θα έχουν συμμορφωθεί στις Κοινοτικές Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενδεχομένως, να υποστούν ταπεινωτικές κυρώσεις, επιβάλλοντας στους άτακτους Κυβερνώντες να γράψουν εκατό φορές την πρόταση…,

”Δεν θέλουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας”.      

Σχετικά Άρθρα

Back to top button