ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συμβούλιο Ε.Ε: Η τουρκική προκλητικότητα θα συζητηθεί την Παρασκευή

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής μολονότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά την προσέλευση του στο κτίριο της ευρωπαϊκής προεδρίας


 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ για τις εξελίξεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαρώσια, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της».

Πρόσθεσε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ «πρέπει να μείνει συνεπής στις αποφάσεις που έχει λάβει».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ συμφώνησε στην πρότασή του να συζητηθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, οπότε το θέμα θα τεθεί αύριο στην Σύνοδο Κορυφής.

Νωρίτερα, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας με την έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελλορίζου και σε ελληνική υφαλοκρηπίδα που τορπιλίζει τον διάλογο έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας εξέφρασαν από την πλευρά τους οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια σε αυτήν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button