ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΠΡΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπαινιγμός ικανοποίησης, κοροϊδεύοντας τον χρόνο…

  Ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Ανδρέας Ρεντζούλας, αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και στις ενέργειες που προέβη με την εξαγγελία νέας NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίουδήλωσε ότι πέρασαν μόλις έξη ημέρες μετά την Ειδική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την Τουρκική προκλητικότητα και τις κυρώσεις κατά Λευκορωσίας και Τουρκίας.

Κυρώσεις, οι οποίες για την Λευκορωσία δεν αναφέρθηκαν ποτέ και για την Τουρκία, μετατέθηκαν στο προσεχές μέλλον, είπε ο κ. Ρεντζούλας, καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, που έλεγε τότε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου, υπογραμμίζοντας ότι η Ε.Ε. έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, τονίζοντας μάλιστα, πως αν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά της, θα υπάρξουν συνέπειες και κυρώσεις.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ επισήμανε ότι:

Υιοθετώντας τα λόγια του Προέδρου της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος κατήγγειλε Διεθνώς, ότι το Φάντασμα των Οθωμανών επιστρέφει, αρνούμενος νέα Γενοκτονία Αρμενίων, δίνω έμφαση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ακάθεκτος επανατόνισε, ότι η Τουρκία στην υπόθεση Αιγαίου και Μεσογείου, δεν θα υποχωρήσει με τίποτα και ότι η αποφασιστικότητά του στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνει ότι δεν υποχωρεί με κενές απειλές και εκβιασμούς”.

Καλείται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε, να διευκρινίσει τις ενέργειες που θα κάνει και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να εκδώσει νέα NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, απαξιώνοντας τους Ηγέτες της ΕΕ, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ το οποίο απαγορεύει την διεξαγωγή πολεμικών ασκήσεων, εν μέσω θρησκευτικών και Εθνικών εορτών.

Ο κ. Ρεντζούλας συνέχισε λέγοντας, ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού, να καταργήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω εξάπλωσης του covid 19, ανοίγει δρόμους διευκόλυνσης στη γείτονα Χώρα και εξυπηρετεί τις αποφάσεις του Τούρκου Προέδρου, που θέλει να ελέγχει την περιοχή, με σύμμαχο την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προσερχόμενη στη Σύνοδο της 2ας Οκτωβρίου, επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης μιας πραγματικά εποικοδομητικής σχέσης με την Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν είναι υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν ολοκληρώνει τις διεργασίες διέλευσης απέναντι από το στάδιο της Αμμοχώστου, για την προγραμματισμένη φιέστα στην περίκλειστη πόλη και την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, στην Κύπρο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει επιστρατεύσει τους ειδικούς, προς αναζήτηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με επίμονη μανία αύξησης του αριθμού, έστω και ασυμπτωματικών και περιορίστηκε με τις δηλώσεις του, ότι η απόφαση αυτή του Τούρκου Προέδρου, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Καταλήγοντας ο Ανδρέας Ρεντζούλας υποστήριξε, ότι δεν θα τολμήσει ποτέ ο κ. Μητσοτάκης να έρθει σε αντιπαράθεση με το Βερολίνο, του οποίου οι οικονομικοί και πολιτικοί δεσμοί του με την Τουρκία, αναμφίβολα, έχουν κοινά συμφέροντα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button