ΑΠΟΨΕΙΣ

Όρια αντοχής και πρόκλησης στο Καστελόριζο

Γεώργιος Ρομπογιαννάκης

Γεώργιος Ρομπογιαννάκης

Η Χυδαία, όπως την χαρακτήρισε ο Γιώργος Ρομπογιαννάκης, πρόκληση των Τούρκων να πετάξουν κόκκινη μπογιά στην Ελληνική Σημαία στο Καστελόριζο, πετώντας με droun πάνω από το νησί, είναι η επιβεβαίωση του σεβασμού απέναντι στην Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, επιλέγοντας αν η Ελλάδα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι τα Κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έχουν πέσει θύματα της φαντασίας τους, εάν πιστεύουν ότι οι διαφορές με τη γείτονα Χώρα, επιλύονται μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης, όπως είχε δηλώσει ο Αρχηγός τους και σημερινός Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύοντας μάλιστα ότι ο Ερντογάν εάν επέλεγε η Ελλάδα να αποτελέσει την γέφυρα σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών, θα εξακολουθούσε να έχει την δυνατότητα για μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την Ε.Ε, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων.

Ο κ. Ρομπογιαννάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες προκλήσεις από την πλευρά των Τούρκων, όσο η Ελληνική Κυβέρνηση θωπεύει κάθε προκλητική κίνηση και αρνείται, όπως κάνει σήμερα η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την Κύπρο μόνη της, στην Ειδική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε η οποία είναι άγνωστο πότε και αν τελικά πραγματοποιηθεί.

Το λιγότερο αφελής, μπορεί να χαρακτηριστεί, όποιος πιστεύει ότι η προκλητική ενέργεια στο Καστελόριζο, προήλθε από κάποιον ανόητο, από την πλευρά της Τουρκίας, που αμερόληπτα οργάνωσε μια τέτοια πρόκληση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπογιαννάκης και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η προθεσμία εξέπνευσε και τα αφελή οράματα της Κυβέρνησης, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρης τη Χώρας, όπως ακριβώς έπραξε η Τουρκία, με ραδιουργία στην Αρμενία, της οποίας ο Πρόεδρός της, κ. Αρμέν Σαρκισιάν κατήγγειλε Διεθνώς ότι το Φάντασμα των Οθωμανών επιστρέφει, αρνούμενος νέα Γενοκτονία Αρμενίων.

The post Όρια αντοχής και πρόκλησης στο Καστελόριζο appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button