ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι αργοπορημένες ”άμεσες” αποζημιώσεις των πληγέντων

Ελένη Νέννε

Ελένη Νέννε

Τη σημασία των άμεσων αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών για τους πληγέντες από την σφοδρή κακοκαιρία, υπογράμμισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ελένη Νέννε.

Οι κατεστραμμένες πόλεις της Καρδίτσας, Φαρσάλων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, επαληθεύουν την απουσία των υπηρεσιών και την ολιγωρία της πολιτικής προστασίας της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία συναγωνίζεται την Κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κα. Νέννε και τόνισε ότι, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, θα θυμηθούμε τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τις πυρκαγιές στο Μάτι, όπου οι κατεστραμμένοι συνάνθρωποί μας, επανέκτησαν μόνοι τους τις ζωές τους, χωρίς καμία συνδρομή του Κράτους και μάλιστα, όπως και τότε ανακοίνωναν, άμεση.

Πρόσθεσε επίσης ότι, τα εννέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και εξήγγειλε η Κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Πέτσα, για ακόμη μια φορά θα δοθούν τόσο άμεσα, όσο και εκείνα των πληγέντων της Εύβοιας, αρχές του Αυγούστου 2020, για τα οποία ακόμα υποβάλλονται αιτήσεις αποζημίωσης.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, όπως την χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε, αργοπορεί περισσότερο από τις προγραμματισμένες καταβολές, ρυθμίσεις δόσεων, σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Κλείνοντας με μια αναφορά στον αγροτικό κλάδο, επισήμανε ότι, η αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές του αγροτικού κλάδου, δεν πρέπει να έχουν την ίδια τύχη με εκείνες του 2018 και 2019 σε καλλιέργειες πατάτας, οι οποίες καθυστέρησαν περίπου ένα χρόνο.

Οι όποιες δικαιολογίες της Κυβέρνησης, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων, που αφορούν την μεταβατική περίοδο από το προηγούμενο στο νέο σύστημα, άλλες που αφορούν αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας οι οποίες δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες και εκείνες που μιλάνε για λογισμικά συστήματα τα οποία δεν είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τις προσδοκίες της Κυβέρνησης, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν τους πληγέντες παραγωγούς, είπε καταλήγοντας η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κα. Ελένη Νέννε.

The post Οι αργοπορημένες ”άμεσες” αποζημιώσεις των πληγέντων appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button