ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ελέγχου η τουρκική προπαγάνδα: «Εμιράτα και Σαουδική Αραβία πληρώνουν τα Rafale της Ελλάδας»

Εκτός ελέγχου η τουρκική παραληρηματική προπαγάνδα. Τώρα ισχυρίζονται ότι τα μαχητικά «Rafale», που θα αποκτήσει η Ελλάδα, τα πληρώνουν οι Άραβες σύμμαχοι της χώρας μας, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία. Προφανώς κρίνουν από τα δικά τους τα αλλότρια, αφού ως γνωστόν το Κατάρ πληρώνει τις εκστρατείες τζιχαντιστών του Ερντογάν σε Λιβύη και Συρία. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και τα Εμιράτα δεν είναι Κατάρ.

Όπως έγραψε το Militaire, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να διακινούν σενάρια για το που θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Rafale».

Το Anadolu ήρθε χθες Παρασκευή να παρουσιάσει ένα απ΄ αυτά.

Σύμφωνα με όσα γράφει, για το 10ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,2%, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα 2,5 δισ. τα έδωσαν ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία με σκοπό την αγορά των «Rafale», τα οποία όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Τούρκοι αλλάζουν τις ισορροπίες στον αέρα.

Με τη σειρά μας σημειώνουμε ότι οι Τούρκοι, εάν είχαν λίγο μυαλό περισσότερο από όσο τους επιτρέπει η ανατολίτικη κουτοπονηριά τους, καλό είναι να μη ρίχνουν τέτοιες ιδέες. Ίσως κάποιοι σύμμαχοί μας μπουν στον πειρασμό να μας χρηματοδοτήσουν όσα χρειαζόμαστε για να τινάξουμε το εντογανάτο στον αέρα.

Η Ελλάδα πρωτίστως είναι δύναμη ειρήνης και πολιτισμού και μπορεί και είναι τέτοια χάρη στην πολεμική της αρετή που ιστορικά έχει επικρατήσει επί πολυπληθέστερων αντιπάλων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button