ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕργασιακάΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τον σάλο αποσύρθηκαν -μερικώς- οι απλήρωτες υπερωρίες λόγω καραντίνας

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την αναπλήρωση των ωρών της καραντίνας με απλήρωτες υπερωρίες, το Υπουργείο Εργασίας πήρε πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


 

Πριν καν δημοσιευτεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όλα δείχνουν οτι το Υπουργείο Εργασίας παίρνει πίσω αυτή που αναφέρεται στις εργασιακές ώρες που χάνονται λόγω της προληπτικής καραντίνας σε περίπτωση πιθανού κρούσματος κορονοϊού.

Θυμίζουμε οτι η σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες, αν κάποιος εργαζόμενος έπρεπε να μπει σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών λόγω ύποπτου κρούσματος, τότε θα έπρεπε να δουλέψει αυτές τις ώρες που έχασε με υπερωρίες.

Αυτές, όπως αναφερόταν, δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις τρεις ώρες ημερησίως.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οδήγησε τον Γιάννη Βρούτση στην απόσυρση της σχετικής ΠΝΠ.

Η νέα όμως δεν είναι και τόσο πολύ καλύτερη, καθώς τροποποιημένη διάταξη προβλέπει ότι οι μισές ημέρες της καραντίνας θα επιβαρύνουν τον εργοδότη (ο οποίος θα καταβάλλει το μισθό και τις εισφορές) ενώ οι άλλες μισές μέρες τον ίδιο τον εργαζόμενο που θα τις αναπληρώνει με απλήρωτες υπερωρίες που απλώς δεν θα υπερβαίνουν σε ημερήσια βάση τη μία ώρα.

Κοινώς από το 11ωρο πάμε στο 9ωρο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button