ΑΠΟΨΕΙΣ

Νέο Σκάνδαλο στην Παιδεία…

Ελένη Νέννε

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Ελένη Νέννε

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Ελένη Νέννε, σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, από την οποία απορρίπτονται 10.000 και παραπάνω αναπληρωτές, λόγω της μη καταβολής παραβόλου των 3 ευρώ, αφού το σύστημα δεν έκανε σαφές το ενδεχόμενο μη σωστής ολοκλήρωσης της αίτησης για τη συμμετοχή στη προκήρυξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά την καταδικαστέα τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία προσπάθησε να μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες, σε στούντιο ηχογραφήσεων και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, υποβαθμίζοντας, απαξιώνοντας και λεηλατώντας την εκπαιδευτική διαδικασία, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, προκαλεί και τίθεται σε δημόσια κρίση, με το σκάνδαλο της καταβολής παραβόλου των 3 ευρώ, που απέρριψε περισσότερους από 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019.

Το ίδιο έργο σε επανάληψη, μας παρουσιάζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σαν αυτό με τους πίνακες ειδικής αγωγής, που αναγκάζει συνανθρώπους μας εκπαιδευτικούς, να καταβάλουν το ποσό των 20 ευρώ, προκειμένου να έχουν μια μικρή ελπίδα να δικαιωθούν.

Με τον νόμο 4589/19 πέτυχαν την κατάργηση του δικαιώματος μόνιμων διορισμών και την μονιμοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με μόνο κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Η κ. Νέννε καταλήγοντας επισήμανε ότι το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ τάσσετε στο πλευρό των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών υποστηρίζοντας το αίτημά τους, να γίνουν οι προσλήψεις από τους τελικούς πίνακες και όχι από τους προσωρινούς που είναι γεμάτοι με ανεπανόρθωτα λάθη, αφού απέφυγαν επιμελώς να λάβουν υπόψη τους τα μεταπτυχιακά, τις ξένες γλώσσες και πολλά άλλα κοινωνικά κριτήρια, αδικώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που οδηγούνται στην μακροσκελή λίστα των ανέργων.

Είμαστε δίπλα στον αγώνα τους, πρόσθεσε, για την εφαρμογή του αυτονόητου…οι προσλήψεις να γίνουν μόνο από τους τελικούς πίνακες.

ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019

The post Νέο Σκάνδαλο στην Παιδεία… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button