ΑΠΟΨΕΙΣ

Εθνική Οικονομία…από τον πυθμένα, στον πάτο!!!

Στέφανος Τσίπας

Στέφανος Τσίπας

Στον πρώτο, κιόλας χρόνο Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. η Ελλάδα ”πέτυχε” θλιβερή πρωτιά σε Δημόσιο χρέος έναντι του ΑΕΠ στο 200% μεταξύ των Κρατών μελών της ΕΕ, από 187% που ήταν το 2019, είπε σε δηλώσεις του ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Στέφανος Τσίπας, με αφορμή την παταγωδώς αποτυχημένη, όπως χαρακτήρισε, οικονομική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, οικονομική πολιτική, η οποία αντικατοπτρίζεται από την σημερινή εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπας έκανε λόγο για απεχθές έγκλημα της οικονομίας, τόσο από τον Υπουργό Οικονομικών , όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, οι οποίοι οδεύουν στην θανάτωση και απαγχονισμό τον Ελληνικό λαό, με την ανεργία να καλπάζει στο 23% βαδίζοντας ολοταχώς προς το 27% που θα εμφανιστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η καταθλιπτική αυτή εικόνα, είπε ενδεικτικά ο κ. Τσίπας, είναι ορατή από τα έσοδα στον Τομέα του Τουρισμού που για το 2020 δεν θα ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ, έναντι των 18 δις ευρώ του 2019, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και αυτό οφείλεται, είπε, κυρίως στο άστοχο και γενικό Lockdown αντί στοχευμένων και τοπικού χαρακτήρα μέτρων, προσθέτοντας, ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2020, είχαμε πτώση ρεκόρ 99% σε τουρισμό από το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο ”Διάτρητο”, όπως χαρακτήρισε Τραπεζικό Σύστημα, ο Στέφανος Τσίπας επισήμανε ότι ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, από τις 919 μονάδες έπεσε στα επίπεδα των εξακοσίων μονάδων με περαιτέρω καθοδική πορεία, αφού η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτρέπει στις Τράπεζες να εξαπατούν εγχώριους και Διεθνής επενδυτές με άκυρους Τραπεζικούς όρους και ισολογισμούς, συμπλήρωσε.

Η αποτυχημένη πολιτική, σε όλα τα επίπεδα, της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ονειροπολεί επενδύσεις, μέσα από τα πολυδάπανα ταξίδια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, για προσέλκυση επενδυτών, τα οποία κατέληξαν σε φιάσκο. Οι αναμενόμενοι επενδυτές από την Αμερική, αποχώρησαν, διαφεύγοντας σιωπηλά με την εταιρεία της Pizza Hot και τα έργα στο Ελληνικό με τις αποχωρήσεις των επενδυτών, μοιάζουν με το γεφύρι της Άρτας.

Από την ατελείωτη, οδυνηρή λίστα τραγικών λαθών του Πρωθυπουργού, είπε ο κ. Τσίπας, δεν μπορούν να λησμονηθούν τα 300 εκατ. ευρώ, πρόστιμο, που εισέπραξε το Αμερικανικό Δημόσιο από την NOVARTIS, εκμεταλλευόμενο τις μαρτυρικές καταθέσεις Ελλήνων, αποφεύγοντας επιμελώς την τιμωρία των επίορκων στελεχών, που δωροδοκήθηκαν από την μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του στην ”Ε” ο Στέφανος Τσίπας, δεν περιορίστηκε μόνο στην οικονομική πολιτική η οποία υπέστη καθίζηση, όπως υποστηρίζει, αλλά κατέκρινε την Κυβερνητική πολιτική, επισημαίνοντας ότι θρασύτατα ο Πρωθυπουργός, έθεσε την Εκκλησία, τους γάμους, τις βαφτίσεις και τους πανηγύρις, υπό διωγμό, καταδικάζοντας χιλιάδες επαγγελματίες και καλλιτέχνες σε χρεοκοπία, πείνα και εξαθλίωση. Επίσης, δεν έδωσε την δέουσα σημασία στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας, που οι περισσότεροι από αυτούς κοιμήθηκαν σε παγκάκια ή σε συγγενικά σπίτια, την ώρα που με μεγάλη ευκολία διαθέτει ολόκληρες Ξενοδοχειακές μονάδες για την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών, κατέληξε.

The post Εθνική Οικονομία…από τον πυθμένα, στον πάτο!!! appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button