ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωνευτήρι Ελεύθερων Επαγγελματιών…και νέο ”Γεντί Κουλέ”…

Γεώργιος Ρομπογιαννάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης και Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, κ. Γεώργιος Ρομπογιαννάκης

Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και με μεγάλη αγανάκτηση για τα νέα μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ο Γιώργος Ρομπογιαννάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, σε περιοδεία του ως Περιφερειάρχης του νησιού για το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ. Αναφερόμενος στην ”ταφή”, όπως είπε, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι οι τιμές στην αγορά για λουκέτα ασφαλείας, που θα χρησιμοποιηθούν για το κλείσιμο των εποχικών καταστημάτων Μαζικής Εστίασης και Τουρισμού, μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λόγο της αυξητικής τάσης μετάδοσης του covid 19, ανέρχονται από 12 έως και 50 ευρώ το τεμάχιο.

Ο κ. Ρομπογιαννάκης, είπε ενδεικτικά στις δηλώσεις του, ότι οι αυξητικές τάσεις, που τις χρεώνουν στην χαλάρωση των πολιτών, είναι τα ίδια ποσοστά κρουσμάτων που δεν γνωρίζαμε, αλλά είχαμε και τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, μήνες, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πολύ λιγότερα τεστ από σήμερα, με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται και λιγότερα κρούσματα.

Τον Μάρτιο, συνέχισε, ο αριθμός κινούνταν, κάτω από τα 1000 τεστ την ημέρα και τον Απρίλιο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 1500 τεστ ημερησίως, φτάνοντας σήμερα να γίνονται 5000 τεστ την ημέρα, με το λογικό αποτέλεσμα ο αριθμός να είναι σαφώς, μεγαλύτερος.

Η τακτική που ακολουθεί το Κυβερνητικό επιτελείο σπέρνοντας τον φόβο παραμονές των εορτών της Μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα, για την μείωση, στο ελάχιστο, της προσέλευσης πιστών σε Ιερούς Ναούς, φανερώνει τις στοχοποιημένες προθέσεις τους και την επιτακτική ανάγκη για επιβλητικότητα, στις αποφάσεις τους, είπε θυμωμένα.

Οι ακατανόητες ενέργειες της Κυβέρνησης, που οδηγούν σε κενοτάφια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα αυξήσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, από την επιπολαιότητα του Κυβερνητικού Επιτελείου, που απερίσκεπτα οδηγεί την νεολαία σε ομαδικές συγκεντρώσεις, σε πάρκα, πλατείες και εξωτερικούς χώρους, που είναι αδύνατο να ελεγχθούν.

Ο αδαής υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως τον χαρακτήρισε, που δεν σχετίζεται με την θέση του, είπε, φέρνει οικονομικές απώλειες για την Χώρα, μόνο από την ακύρωση διεξαγωγής της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ και ένα χείμαρρο από λουκέτα καταστημάτων που υποστηρίζουν τόσα χρόνια την μοναδική Διεθνής έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο κ. Ρομπογιαννάκης, υποστήριξε ότι με μαθηματική ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός οδηγεί τους Έλληνες πολίτες σε ένα νέο ”Γεντί Κουλέ” της φρίκης και του πόνου, φτιάχνοντας ένα μεγάλο χωνευτήρι ελεύθερων επαγγελματιών που θα ρημάζουν μέσα στα άδεια καταστήματά τους, μεταμορφωμένα σε κενούς τάφους. Θα πεθαίνουμε αβοήθητοι, χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας ή την παραμικρή πρόσβαση στα στοιχειώδη για την επιβίωσή μας, κατέληξε.

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

The post Χωνευτήρι Ελεύθερων Επαγγελματιών…και νέο ”Γεντί Κουλέ”… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button