ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε περιπέτειες μας έβαλε η γενικόλογη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου…

Ανδρέας Ρεντζούλας

Ανδρέας Ρεντζούλας

Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, έδωσε τροφή στην Τουρκική πλευρά να πιστεύει ότι τα νησιά που δεν εμπεριέχονται στην συμφωνία αυτή, (Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Μεγίστη, Στρογγύλη) απέχουν δικαιωμάτων σε θαλάσσιες ζώνες, όπως συνέβη και με την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για τις Διαπόντιες νήσους βόρεια της Κέρκυρας και των Στροφάδων, Νότια της Ζακύνθου, είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στην ”Ε” ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ανδρέας Ρεντζούλας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στην συμφωνία με το άγνωστο περιεχόμενο, της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Ο κ. Ρεντούλας πρόσθεσε, ότι η θεωρητική, γενικόλογη και αόριστη συμφωνία, όπως χαρακτηρίζεται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, (Ιστορική για τον Έλληνα Πρωθυπουργό), της μερικής διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, έβαλε σε περιπέτειες την Χώρα μας, αποδεικνύοντας την εξάρτηση της Ελλάδας από την Γερμανία, η οποία καλείται τώρα για την διαμεσολάβηση των δύο πλευρών. Με τον τρόπο αυτό, είπε, οδηγείται ο κ. Μητσοτάκη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου η Τουρκία θα διεκδικήσει την μειωμένη επήρεια Ελληνικών νήσων, από την προχειρότητα των συμφωνιών της Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Ιταλία και Αίγυπτο.

Η επιπολαιότητα της θορυβημένης Κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Ρεντζούλας, στηρίζεται στους θορύβους των συσσωρευμένων πλοίων στην περιοχή, που ευελπιστεί η Νέα Δημοκρατία να είναι, η αιτία της απομάκρυνσης του Τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Oruc Reis.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε καταλήγοντας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται επί ποδός και σε πλήρη ετοιμότητα, θα αντιμετωπίσουν επάξια, τυχόν θερμό επεισόδιο, της απερισκεψίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για ΑΟΖ

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ

The post Σε περιπέτειες μας έβαλε η γενικόλογη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button