ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΙΒΑΝΟΣ

Βηρυτός: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του ΥΠΕΞ – Ένας νεκρός αστυνομικός

Μεγάλη ένταση επικρατεί στους δρόμους της Βηρυτού, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε μέρος της πόλης και σκόρπισε το θάνατο σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, ενώ στους 5.000 ανέρχονται οι τραυματίες. Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου.

Οι διαδηλωτές έκαψαν μία φωτογραφία του Προέδρου Μισέλ Αούν, ενώ όπως υποστήριξαν: «Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε το λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία». Η έφοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ συνέβη όταν οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι αξίωναν από τις αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη γιγαντιαία έκρηξη στο λιμάνι πριν από τέσσερις ημέρες. Μάλιστα, ακούστηκαν και πυροβολισμοί στα σημεία των κινητοποιήσεων, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει τη ρίψη πυρών.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε τουλάχιστον 109. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των αστυνομικών με τους διαδηλω

Σχετικά Άρθρα

Back to top button