ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Νέα “προφητεία” Μπιλ Γκέιτς: Επόμενη «πανδημία» μετά το Covid-19 η κλιματική αλλαγή

"Η λύση της δεν έχει εμβόλιο και θα διαρκέσει περισσότερο" υποστηρίζει και προκαλεί ανησυχία για τις προθέσεις του

Η κλιματική αλλαγή λόγω κορονοϊού έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και προσωπικότητες σαν την Γκρέτα έχουν χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όταν είσαι Μπιλ Γκέιτς απλά καθορίζεις εσύ την επικαιρότητα! Η νέα του δήλωση ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους θανάτους από το Covid-19, αποτελεί μια ανατριχιαστική “προφητεία”, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε προβλέψει και την πανδημία του κορονοϊού! Ο δισεκατομμυριούχος συνιστά να ενεργήσει καθένας μας τώρα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και η συμβουλή του δεν είναι να καταναλώνουμε λιγότερα, αλλά με καθαρότερο τρόπο..

Αναλυτικότερα, ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προέβλεψε την πανδημία του κοροναϊού χρόνια πριν γίνουμε κι εμείς μάρτυρες, πίσω στο 2015. «Μακάρι να είχα κάνει περισσότερα για να επιστήσω την προσοχή στον κίνδυνο» είπε. “Μαθαίνοντας από το παρελθόν”, ο συνιδρυτής της Microsoft θέλει να εστιάσει σήμερα στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ως την επόμενη πρόκληση για την υγεία και την οικονομία που πρέπει να αντιμετωπίσει η κοινωνία : «Όσο τρομερή κι αν είναι αυτή η πανδημία, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι χειρότερη», αναφέρει στο blog του Gates Notes.

“Μέχρι το 2060, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι τόσο θανατηφόρα όσο το COVID-19 και έως το 2100 θα μπορούσε να είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα”

Ο Μπιλ Γκέιτς, μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα, ήταν μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της κρίσης Covid-19, αλλά και από τις πλέον αμφισβητούμενες. Εκτός από τις δωρεές του αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να βρεθεί το εμβόλιο , υπήρξε ένα ορατό πρόσωπο της αμερικανικής κοινωνίας που έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους του ιού ή την ανάγκη εγκλεισμού ως την καλύτερη στρατηγική για την πρόληψη της εξάπλωσης. Με αυτό το υπόβαθρο, ένας από τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη επιρροής για να…. ενημερώσει την κοινωνία για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

«Παρόλο που ο κόσμος εργάζεται για να σταματήσει τον νέο κορονοϊό και να αρχίσει να ανακάμπτει από αυτό, πρέπει επίσης να δράσουμε τώρα για να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή δημιουργώντας και αναπτύσσοντας καινοτομίες που μας επιτρέπουν να εξαλείψουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», εξηγεί στο blog του. .

Ο συνιδρυτής της Microsoft διαβεβαιώνει στο Gates Notes ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους θανάτους στα τέλη του αιώνα από το Covid-19. Ενώ ο κορονοϊός, υπολογίζει ο εκατομμυριούχος, έχει ποσοστό θνησιμότητας 14 ανά 100.000 άτομα, τα επόμενα 40 χρόνια, οι αυξήσεις στις παγκόσμιες θερμοκρασίες αναμένεται να προκαλέσουν ποσοστά θνησιμότητας παρόμοια με αυτά του Covid-19.

Επιπλέον, ο συνιδρυτής της Microsoft προβλέπει ότι εάν η αύξηση των εκπομπών παραμείνει υψηλή έως το τέλος του αιώνα, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να ευθύνεται για 73 επιπλέον θανάτους ανά 100.000 άτομα. “Με άλλα λόγια, έως το 2060, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι τόσο θανατηφόρα όσο ο Covid-19 και έως το 2100 θα μπορούσε να είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα”, λέει.

“Σε αντίθεση με το νέο κοροναϊό, για το οποίο νομίζω ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο το επόμενο έτος, δεν υπάρχει διετής λύση για την κλιματική αλλαγή. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί όλη η εκκαθάριση.”

Αντιμέτωπος με αυτό το καταστροφικό σενάριο, ο επιχειρηματίας, πέρα ​​από την έμφαση στις τρομερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θέλει να επικεντρωθεί στη σημασία του να επωφεληθεί από ό, τι έμαθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Αν μάθουμε τα μαθήματα του COVID-19, μπορούμε να προσεγγίσουμε την κλιματική αλλαγή πιο ενημερωμένοι για τις συνέπειες της αδράνειας”, λέει. «Η τρέχουσα παγκόσμια κρίση μπορεί να επηρεάσει την απάντησή μας στην επόμενη», προσθέτει.

Έτσι, ο Μπιλ Γκέιτς παροτρύνει την κοινωνία και τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής επειδή η λύση της δεν έχει εμβόλιο και θα διαρκέσει περισσότερο. Ο συνιδρυτής της Microsoft ομολογεί ότι, παρόλο που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του ιού, επενδύει σε νέες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και δημιουργεί προγράμματα που βοηθούν αυτές τις καινοτομίες να φτάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. “Ορισμένες κυβερνήσεις και ιδιώτες επενδυτές δεσμεύουν χρηματοδότηση και πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα για να ενωθούμε. Και πρέπει να ενεργήσουμε με την ίδια αίσθηση επείγοντος που έχουμε για το Covid-19”, εξηγεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button