ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/08/2020

“Εκθαμβωτικά γράμματα και τίτλοι, χωρίς περιεχόμενο”…

Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα

Εκθαμβωτικά γράμματα και τίτλοι, χωρίς περιεχόμενο…χαρακτηρίζει το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιβραβευμένη από τα ΜΜΕ, ιστορική συμφωνία, για τον μερικό καθορισμό θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αιγύπτου, με πρωταγωνιστή τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και υποστηρίζουμε, ότι οι εκτυφλωτικές ταμπέλες, είναι για να στραβώνουν τους πολίτες και όχι να τους φωτίζουν.

Μοιάζουν με τις δανειακές συμβάσεις, που παρέχουν άφθονο χρήμα στον δανειολήπτη και στα ψηλά γράμματα του παίρνουν και το κεφάλαιο.

Μια ιστορική, όπως παρουσιάζουν συμφωνία, θα έβρισκε τον Πρωθυπουργό στο Κάιρο και στο πλευρό του Ν. Δένδια και του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχανε την ευκαιρία για επαινετικούς ύμνους και εγκώμια του Διεθνούς τύπου, που υποτονικά αναφέρθηκε σε αυτό το ”ιστορικό” γεγονός.

Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που καταλαγιάζουν τον ενθουσιασμό, σε ότι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κρήτης, της Ρόδου και του Καστελόριζου, όπως αυτά της συμφωνίας των Στροφάδων και Διαπόντιων νήσων με την Ιταλία, που θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία σε περίπτωση προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης.

Σε αναμονή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας με τους σχετικούς χάρτες, για την επιβεβαίωση του υπέρμετρου ενθουσιασμού.
Η επιπολαιότητα της Κυβέρνησης βλέπει τα σοβαρά Εθνικά θέματα με απερισκεψία και με σοβαρότητα, τα χειροκροτήματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

The post ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/08/2020 appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button