ΑΠΟΨΕΙΣ

Διωγμός, Εξόντωση, Παραγκωνισμός, Απομείωση…

Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας

Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας

Η παραμονή του Πρωθυπουργού στη θέση που του εμπιστεύτηκε ο αγανακτισμένος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνικός λαός, παρακωλύει και παρεμποδίζει τον αγώνα της επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών, είπε ενδεικτικά ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας και άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι οδηγείται η Χώρα μας, σε οικονομική διολίσθηση.

Ο κ. Ρεντζούλας είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ”Ε” ότι διακρίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια των ΜΜΕ και του Πρωθυπουργού, να κρατήσουν στην επικαιρότητα την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προβάλλοντας συνεχόμενα περιοριστικά μέτρα, σκορπίζουν τον φόβο και εντοπίζουν κρούσματα σε χώρους που είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν. Τα νοσοκομειακά ιδρύματα δεν επιβεβαιώνουν ασθενείς με κρούσματα κορωνοϊού και το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, δίνει έκταση σε ένα θέμα, που θα αποπροσανατολίσει εύκολα την κοινή γνώμη από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Η ανεργία, η φτώχεια, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας που έρχονται, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η διαπραγμάτευση του Αιγαίου, η μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος, είπε, ότι θα είναι ασήμαντα για τον καθένα, όταν η υγεία του κινδυνεύει από την εξάπλωση του covid 19, αναμένοντας, σαν μόνη λύση τον εμβολιασμό, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός και μέχρι τότε, υποχρεωτική θα είναι η μπούρκα.

Σχετικά με την αντιμετώπιση και τον δυσανασχετούμενο Ελληνικό λαό, ο κ. Ρεντζούλας επισήμανε ότι παραμένουμε παρατηρητές του καταστροφικού έργου της Νέας Δημοκρατίας, που με αργόσυρτες κινήσεις, προσπαθεί να ξεγελάσει τον χρόνο, μπροστά στην θέα των έντρομων, μασκοφόρων Ελλήνων πολιτών που πείθονται και συντηρούν μια ψεύτικη ασφάλεια, φοβούμενοι να μετακινήσουν τον τρόπο σκέψης τους και να αναλάβουν την πρόκληση μιας διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας.

Ζούμε μπαλώνοντας και όχι δημιουργώντας, τόνισε…είμαστε εθισμένοι σε έναν τρόπο ζωής που γινόμαστε θύματα, αλλά έχοντας τουλάχιστον, έναν γνώριμο ρόλο…αυτόν του θύματος, είπε, που μας ”κόβεται το χέρι” την επόμενη μέρα των εκλογών, αν ξαναψηφίσουμε αυτόν που χθες επιλέξαμε και την προηγούμενη μέρα βρίζαμε.

Αναφερόμενος στην προ-ημερών γιορτή, για την 46η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είπε, ότι η αντιδημοκρατική διάσταση της ”Αγνωμίας του κοινού”, που μεταμφίεσαν σε αποκατάσταση της Δημοκρατίας, εμπλουτίζεται και στιγματίζεται από εκείνους, που προσπαθούν να πείσουν το ”πλήθος”, ότι αυτή είναι η γνώμη του, ακόμη και αν διαφωνεί ή δεν γνωρίζει ή και αν αγνοεί, αποδεικνύοντας μέσα από το γυαλί, ότι η κοινή γνώμη, δεν έχει γνώμη…

Ο Ανδρέας Ρεντζούλας έκανε επίσης λόγο για την απαράδεκτη, όπως χαρακτήρισε τακτική της πολιτείας, να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τον έλεγχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και την επιβολή προστίμων, όταν η εγκληματικότητα ανθίζει και καθημερινά επιβεβαιώνονται περιστατικά βίας, δολοφονικές ενέργειες, απαγωγές ανηλίκων και το έργο των Αστυνομικών να είναι η επιβολή προστίμου. Τα ”παιδιά για όλες τις δουλειές” είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν την συμμόρφωση της προσωπικής ευθύνης κάθε πολίτη και να εγκαταλείπουν, το έγκλημα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Λ.ΕΥ.ΚΟ είπε, ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στα ”επιτεύγματα”, που πραγματοποιήθηκαν στον ένα χρόνο Διακυβέρνησης του και στην κατακόρυφη πτώση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών από τις 899,93 Μονάδες τον Ιούλιο του 2019, στις 615,85 Μονάδες τον Ιούλιο του 2020, κατά την θητεία του.

Υπενθυμίζω αναφορικά ακόμη, ότι:

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Το πολυπόθητο και πολυδιαφημισμένο έργο του Ελληνικού, αναζητά νέους . επενδυτές, μετά την αποχώρηση της εταιρείας Lamda Development του . ομίλου Λάτση που ανέλαβε το έργο σε ποσοστό 100%, μετά την . αποχώρηση της Κινεζικής Fosun και της Αραβικής Eagle Hills με έδρα το . Αμπου Ντάμπι, τον Σεμπτέμβριο του 2019.

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Η εφημερίδα το ”ΕΘΝΟΣ” από το 1913, μετράει εκατόν επτά (107) χρόνια, . κυκλοφορίας και μετά την αναστολή της καθημερινής της έκδοσης, γίνεται . Κυριακάτικη, κυκλοφορώντας το τελευταίο φύλλο της, την 02 Αυγούστου του . 2020. Μια απόφαση που σοκάρει την Κυβέρνηση της Ν.Δ και προκαλεί . ερωτηματικά στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Η αλυσίδα καταστημάτων Pizza Hut αποφάσισε ότι η δραστηριότητα της . στην Ελλάδα, δεν είναι πλέον βιώσιμη και κατά συνέπεια πρέπει να . κλείσουν τα 16 καταστήματα που έχει στην Χώρα μας. Τα περιοριστικά . μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη, έφεραν σε δεινή θέση . όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, με τα καταστήματα μαζικής εστίασης να . πλήττονται περισσότερο.

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Ένα εκατομμύριο τριακόσιοι τριάντα χιλιάδες (1.330.000) συνταξιούχοι του . ΟΓΑ που έχασαν τα Δώρα τους και συνταξιούχοι με επικουρική, δεν θα . πάρουν επιστροφές, με απόφαση Πρωθυπουργού, αγνοώντας την . απόφαση του ΣτΕ.

Από 2008 έως 2020 Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ : Μαζική φυγή επιστημόνων (brain drain) με υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες, έφυγαν από την Ελλάδα, λόγο της οικονομικής κατάστασης, της . Ανεργίας, της αδιαφορίας των Κυβερνήσεων και της απαξιωτικής . αντιμετώπισης του πολιτικού συστήματος.Πάνω από 500.000 νέοι και ικανοί . Άνθρωποι, εγκατέλειψαν την Χώρα μας, δηλαδή το 4,6% του συνολικού μας . πληθυσμού.

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Λουκέτο έβαλαν 4 μεγάλες ιστορικές επιχειρήσεις της κλωστοϋφαντουργίας . με 600 εργαζόμενους. Η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, λειτουργούσε . από το 1964 με συνολικά 161 εργαζομένους, η Βορειοελλαδίτικη . κλωστοϋφαντουργία, ”Βαρβαρέσος” με 227 εργαζομένους, έκλεισε τα . εργοστάσιά της στη Νάουσα, η ”Επίλεκτος”, μια ιστορική . Κλωστοϋφαντουργία, που ξεκίνησε από μια μονάδα παραγωγής στα . Φάρσαλα το 1970 και η ”Φιερατέξ”.

Έτος 2020 Κυβέρνηση Ν.Δ : Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης . ΒΕΘ, 197 επιχειρήσεις έκλεισαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου. Τα . στοιχεία κάθε άλλο παρά περιθώρια εφησυχασμού αφήνουν καθώς . αναφορικά με τις διαγραφές εκτιμάται πως εξαιτίας του κορωνοϊού και κατά . συνέπεια του lockdown, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματίες δεν . προχώρησαν σε διακοπή λειτουργίας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο οι . διαγραφές να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Ανατρέχοντας λοιπόν στο παρελθόν των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο κ. Ρεντζούλας, περνούν οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια, διαπιστώνοντας ότι βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν και πριν, στην ίδια ακριβώς προβληματική θέση και κατάσταση, με το ίδιο πολιτικό καθεστώς.

Η απογοήτευση γίνεται ματαίωση και η απελπισία, γίνεται μια ακόμη ευκαιρία.

Το ”βόλεμα” αυτό, είναι ένα ναρκωτικό, που ανάλογα με τα αποτελέσματα, μας καθιστά στην προδιαγεγραμμένη μοίρα που μας επιβάλλουν και ενσυνείδητα αποδεχόμαστε. Οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του καθεστώτος, με τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις περί Ανάπτυξης, ευημερίας, ισονομίας και ισοτιμίας δεν κατάφεραν όλα αυτά τα ”πετυχημένα”, όπως μας παρουσιάζουν, χρόνια διακυβέρνησής τους, να κρατήσουν καμία από τις προαναφερθείσες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζομένους, αλλά και καμία από την λίστα που δεν πρέπει να λησμονούμε. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, NEOSET, ΑΓΝΟ, SOFTEX, ΑΤΛΑΝΤΙΚ Σούπερ Μάρκετ, SRIDER, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, Καταστήματα FOKAS, HBH, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Χαρτοβιομηχανία Θράκης DIANA, SELMAN, ALEX PARK, COCA COLA, Τράπεζα CTIBANK, ABN AMRO, Αεροπορική εταιρία BRITISH AIRWAYS, Αεροπορική εταιρία SINGAPORE AIRLINES, Αεροπορική εταιρία TOP PORTUGAL, ΦΑΓΕ και 60.000 ακόμη επιχειρήσεις που έφυγαν για την Βουλγαρία, είπε, συμπληρώνοντας ότι, τα δυσοίωνα στοιχεία που έρχονται από τον Τουρισμό και την Εστίαση, μας οδηγούν στην πρώτη αρνητική θέση, Δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ, σε ποσοστό άνω του 200%!!!

The post Διωγμός, Εξόντωση, Παραγκωνισμός, Απομείωση… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button