ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΝΑ

Κίνα: Υπεστάλη η αμερικανική σημαία στο προξενείο του Τσενγκντού – VIDEO

Η αμερικανική σημεία στο προξενείο του Τσενγκντού, στην Κίνα, υπεστάλη τη Δευτέρα (27/07) μετά την εντολή του Πεκίνου να κλείσει η διπλωματική εγκατάσταση. Η πράξη εκλήφθη ως απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ να κλείσουν το αντίστοιχο κινεζικό προξενείο στο Χιούστον.

Έτσι, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αμερικανική σημαία υπεστάλη στις 06:18 (τοπική ώρα), καθώς -όπως μετέδωσαν- η προθεσμία εκκένωσης της εγκατάστασης εξέπνεε το πρωί της Δευτέρας.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι το κλείσιμο αποτελεί «νόμιμη και αναγκαία απάντηση» στις ενέργειες «παράλογων ενεργειών» της Ουάσιγκτον σε σχέση με τη διπλωματική του εγκατάσταση στο Χιούστον του Τέξας. 

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον ανέφερε μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Άλιοτ:

«Η απόφασή μας για το κλείσιμο του γενικού προξενείου της Κίνας στο Χιούστον ελήφθη για να προστατευτούν η αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και το δικαίωμα των Αμερικανών στην πληροφορία. […] Καλούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να σταματήσει αυτές τις κακοήθεις ενέργειες και να μην προχωρά σε αντίποινα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button