ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκάλιαρι» εναντίον «Καβάτσκι»: Συμβόλαια θανάτου σε ελληνικό έδαφος

Σε μία ταβέρνα στα Βλάχικα της Βάρης, ένα κρύο βράδυ Κυριακής προς τα τέλη του Ιανουαρίου, θα πέσουν νεκροί από πυρά αγνώστων οι Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Λίγες ώρες αργότερα θα μάθουμε ότι πρόκειται για ηγετικά στελέχη της μαφίας του Μαυροβουνίου και πιο συγκεκριμένα της φατρίας «Σκάλιαρι».


 

Έξι μήνες αργότερα, ένα ζεστό βράδυ προς τα τέλη Ιουλίου, θα πέσουν νεκροί από πυρά αγνώστων έξω από μία βίλα στην περιοχή Χαλικούνα της Κέρκυρας, οι Αλάν Κοζάρ και Νταμίρ Χάτζιτς. Και αυτοί ήταν ηγετικά στελέχη της ίδιας φατρίας, αναζητούνταν από την αστυνομία του Μαυροβουνίου για σωρεία εγκλημάτων ενώ για τον Χάτζιτς υπήρχε και «ερυθρά αγγελία» στην Interpol. Ο λόγος; Μία άλλη δολοφονία, που κατηγορούνταν ότι είχε διαπράξει αυτός, ενός ηγετικού στελέχους της «Καβάτσκι». Πρόκειται για την αντίπαλη φατρία της «Σκάλιαρι», που τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να… κλείνει τους λογαριασμούς της πραγματοποιώντας τη μία εκτέλεση μετά την άλλη.

Κρυμμένος κάπου στην Αττάλεια

Τα τελευταία χρόνια, οι Κοζάρ και Χάτζιτς, φαίνεται πως κινούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης -πάντα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα-, ενώ σχετικά πρόσφατα είχαν δει τον Κοζάρ να διαμένει σε τουριστικό θέρετρο στην Αττάλεια της Τουρκίας. Φαίνεται να είχε καταφύγει εκεί μετά από μία σειρά δολοφονιών που του «χρεώνουν» οι Αρχές του Μαυροβουνίου, όπως αυτή του επιθεωρητή της αστυνομίας Σλάβολιουμπ Στσέκιτς και του επιχειρηματία – ξενοδόχου Ζάρκο Ραντούλοβιτς.

Ληστεία και σύλληψη στο Μιλάνο

Όσον αφορά τον Χάτζιτς, η… καριέρα του περιλαμβάνει και συλλήψεις «εκτός έδρας», όπως αυτή τον Απρίλιο του 2010 στο Μιλάνο μετά από αποτυχημένη απόπειρα ένοπλης ληστείας θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς χρημάτων. Είχε, μάλιστα, γλιτώσει και από σφαίρες που δέχτηκε στις αρχές του 2012 μετά από συμπλοκή σε κατάστημα στοιχημάτων στην πόλη Ούζιτσε της Σερβίας.

Μετά τη νέα διπλή δολοφονία, τα ερωτήματα πλέον για την Ελληνική Αστυνομία πληθαίνουν. Πρώτον, γιατί η μαφία του Μαυροβουνίου έχει βρει καταφύγιο στη χώρα μας; Δεύτερον, πόσα ακόμα μέλη της φατρίας «Σκάλιαρι» ή της φατρίας «Καβάτσκι» βρίσκονται εδώ; Και τρίτον, πότε και που θα εκτελεστεί το επόμενο «συμβόλαιο θανάτου», καθώς είναι σίγουρο ότι ο κύκλος του αίματος δεν κλείνει εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button