ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καταγγέλλει παγκοσμίως την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Αγία Σοφία

Ανδρέας Ρεντζούλας

Ανδρέας Ρεντζούλας

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος Ανδρέας Ρεντζούλας είπε για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί.

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Τουρκίας για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και την ανακοίνωση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, μετατρέπουν τον Ναό της Ορθοδοξίας σε Τζαμί.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας, το 2017 που μετέτρεψαν την Παναγία την Ελευθερώτρια, στην Ιερά οδό στον Βοτανικό, σε Τέμενος, είπε χαρακτηριστικά.

Ήταν το πρώτο πάτημα του Ερντογάν, παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών και με την συγκατάθεση, της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ρεντζούλας πρόσθεσε ότι οι άκρως επικίνδυνοι πολιτικοί της Χώρας, οι άθρησκοι εξουσιαστές του καθεστώτος, τα αδρανεί όντα που στέκονται πάνω σε δύο πόδια, όπως τους χαρακτήρισε, προσβάλουν τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και ο Δικτάτορας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την σημερινή Κυβέρνηση αναμένουμε, εκτός από τις χαμηλών τόνων δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, την άμεση μετατροπή του Μουσείου Μουσταφά Κεμάλ σε Μνημείο μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, την σφράγιση του Προξενείου στην Κομοτηνή και τη Ρόδο, το οριστικό κλείσιμο του Τεμένους στον Βοτανικό και τον περιορισμός λειτουργίας των Τζαμιών σε ολόκληρη την Χώρα.

Άμεση διακοπή εισαγωγών και εξαγωγών σε κάθε προϊόν από και προς την Τουρκία και την διακοπή κάθε τηλεοπτικής Τούρκικης παραγωγής από όλους τους Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Πρωθυπουργός της Χώρας, όπως είπε, πρέπει να παραμείνει σε κατοίκων περιορισμό πριν οριστικοποιήσει και την παραχώρηση κάποιου από τα νησιά ή ολόκληρου του Αιγαίου στους Τούρκους. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει τον εαυτό του, θα προστατέψει τα συμφέροντα της Χώρας μας και την Εθνική μας κυριαρχία, είπε ο κ. Ρεντζούλας καταλήγοντας.

The post Το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καταγγέλλει παγκοσμίως την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close