ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Μήνυμα Μπάιντεν για Αγία Σοφία: Καλώ τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακαλέσει την απόφασή του

Μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί απέστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


 

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη και καλεί τον Ερντογάν να ανακαλέσει την απόφασή του για τη μετατροπή του εμβληματικού συμβόλου του Χριστιανισμού σε μουσουλμανικό τέμενος.

«Η Αγιά Σοφία είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και μια πολύτιμη ιερή τοποθεσία για ανθρώπους πολλών θρησκειών. Τα τελευταία 85 χρόνια, η Αγιά Σοφία υπήρξε ένα μουσείο, που επέτρεπε σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να το επισκεφτούν, να το θαυμάσουν και να προσευχηθούν σε αυτόν τον ιερό χώρο που από το 1985 αποτελεί επίσης μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco» γράφει, χαρακτηριστικά, ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση Ερντογάν και καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ανακαλέσει την απόφασή του.

«Λυπάμαι για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγιά Σοφία σε τζαμί και καλώ τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακαλέσει την απόφασή του και να διατηρήσει αυτόν τον ιερό χώρο υπό το σημερινό καθεστώς του μουσείου διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση σε όλους» καταλήγει ο Τζο Μπάιντεν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button