ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΡΘΟΔΟΞΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Yeni Şafak: «Αρχι-βρωμερός και βλαμμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος»

Εντύπωση προκαλούν οι απίστευτοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Πλέον στην Τουρκία δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ»Ταμέρ Κορκμάζ, αφού άφησε υπόνοιες σήμερα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016,λέγοντας:«αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ (σ.σ. Βαρθολομαίος), όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», στην συνέχεια έκανε κι ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χαρακτηρίζοντας τον «Αρχι-βρωμερό» και «βλαμμένο», τα «αλαζονικά λόγια» του οποίου θα λάβουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες.

Την ίδια ώρα ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν της «Χουριέτ» έγραφε ότι «αν ανοίξει η Αγία Σοφία, θα έχει συμβάλει σε αυτό και ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος».

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία με βάση την οποία όπως αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να ανακοινωθεί η απόφαση στις 15 Ιουλίου για να δοθεί υψηλός συμβολισμός. Υπενθυμίζεται πως εκείνη την ημέρα είναι η επέτειος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016

Σχετικά Άρθρα

Back to top button