ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2020: 10 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Το Υπουργείο Παιδείας με δύο ξεχωριστές εγκυκλίους γνωστοποιεί ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ θα γνωρίζουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες 2020.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020 αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 13:00 στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα να αναρτήσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να ακολουθήσει κεντρικά ο έλεγχος.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημάνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με το skai.gr.

Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να εκδώσει τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων το αργότερο στις 30 Ιουλίου, αν στα αποτελέσματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Στρατιωτικές Αστυνομικές Σχολές και τα ΤΕΦΑΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button