ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Επίθεση Τραμπ ενάντια στον «ακροαριστερό φασισμό» – «Θέλουν να σβήσουν την αμερικανική κληρονομιά»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άστραψε και βρόντηξε εναντίον όσων διαδηλώνουν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Τι είπε για τον «ακροαριστερό φασισμό».


 

Όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ έθεσε στο στόχαστρο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Μπροστά από το μνημείο του όρους Ράσμορ, όπου έχουν φιλοτεχνηθεί οι προσωπογραφίες των προέδρων Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Αβραάμ Λίνκολν και Θεόδωρος Ρούσβελτ, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι προσπαθούν να «σβήσουν την ιστορία της χώρας».

«Αυτό το κίνημα επιτίθεται ανοικτά εναντίον κάθε προσώπου του όρους Ράσμορ» σημείωσε, παράλληλα, προτού προσθέσει: «Αμαυρώνουν τους ήρωές μας, εξαλείφουν τις αξίες μας και μολύνουν τα παιδιά μας».

Έκανε δε, λόγο για έναν «νέο ακροαριστερό φασισμό», ο οποίος απαιτεί την «απόλυτη υποταγή», ενώ προειδοποίησε ότι όσοι καταστρέφουν τα σύμβολα «εθνικής κληρονομιάς», θα αντιμετωπίζουν τον νόμο, ο οποίος επισείει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

«Ο αριστερός όχλος και όσοι ακυρώνουν τον πολιτισμό μας, εμπλέκονται σε μια ολοκληρωτική συμπεριφορά που είναι εντελώς ξένη για τους Αμερικανούς. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο» κατέληξε ο Τραμπ.

Οι παραπάνω δηλώσεις επήλθαν ως συνέπεια των πολυήμερων διαδηλώσεων, οι οποίες ξέσπασαν στα τέλη Μαΐου, μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι επιζητούν την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας και των ανισοτήτων, έχουν βάλει στο στόχαστρο οτιδήποτε συμβολίζει ή αναπαράγει τον ρατσισμό.

Σ’ αυτά, ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται αγάλματα και ιστορικά μνημεία, τα οποία -κατά τους ίδιους- συνδέονται με τον ρατσισμό, τη δουλεία ή την εξολόθρευση των ιθαγενών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρουσίας του Τραμπ στο μνημείο του Ράσμορ, ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο σημείο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε όσα πρεσβεύει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button