ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμάζουν τέλος απορριμάτων: Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια μας (audio)

Στις πολεις του εξωτερικου που η ανακυκλωση ειναι κανονας, πρεπει να εχουν πεσει ανασκελα και να κρατανε την κοιλιά τους απο τα γέλια με αυτό το “με κάποιο τρόπο θα ζυγιζονται τα σκουπιδια”. Οτι νά΄ναι πάλι.. να μπει κάποιο χαράτσι (μέσω ΔΕΗ) για να μαζέψει λεφτα το κρατος. Κλασικα καμμία μελέτη, αρκεί να ταιστούν οι χαραμοφάηδες που πρέπει να ταιστούν. Οι επιλογές του Κράτους είναι είτε τραγικές, ειτε γελοιες..


 

Τέλος απορριμάτων με βάση το βάρος τους ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης!

Παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι θα ζυγίζονται με κάποιον τρόπο τα απορρίμματα, προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση και να σταματήσουν να λειτουργούν χωρίς όριο!

Τόνισε, δε, πως το εν λόγω θέμα θα αφορά τους δήμους, αφού θα σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη. Ακούστε για το θέμα των απορριμάτων από το 4:15 και μετά:

Για τις χωματερές, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμα 10 που ναι μεν δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του ’22 να έχουν κλείσει όλες», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, δε, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17».

«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα, γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close