ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Νομισματική Πολιτική στη Ρουλέτα

ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που κατατέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Βουλή των Ελλήνων, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, υπενθυμίζοντας τις εναλλαγές στις προβλέψεις, του κ. Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρεντζούλας είπε σε δηλώσεις του στην “Ε” ότι η πρόβλεψη του Απριλίου για 4% ύφεση, από τον κ. Στουρνάρα, η οποία μετατράπηκε σε 6% τον Ιούνιο, πριν ακόμα εξασφαλίσει την ανανέωση της θητείας του ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέληξε σήμερα με την μπίλια της ρουλέτας στο μαύρο, και η έκθεση, όπως αυτή κατατέθηκε, να προβλέπει ύφεση έως και 9,4%…!!!

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, ο Α. Ρεντζούλας τόνισε, ότι ο απρόβλεπτα προβλέψιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο όπως μας είπε και σε συνδυασμό με μια νέα αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αναμένεται βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας, με δυσάρεστες συνέπειες.

Τόνισε επίσης, ότι οι προβλέψεις του έμπυρου Οικονομολόγου με μακράν θητεία και εμπειρία στην εφαρμογή Μνημονίων και πολλές επιτυχίες στην χρεοκοπία της Χώρας μας, ανέβασε τα ποσοστά των προβλέψεών του, βασιζόμενος στο γεγονός ότι Ρουλέτα και πιθανότητες, συνδέονται απόλυτα. Παρόλο που το σύστημα του κ. Στουρνάρα και της Ρουλέτας, εμπεριέχει κινδύνους στην περίπτωση που η στατιστική αργήσει να επαληθευτεί, οι πιθανότητες για μια ακόμη χρεωκοπία, είναι αρκετά αυξημένες.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ αναφέρθηκε και στις αναμενόμενες επενδύσεις, που λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού, θα παραμείνουν αναμενόμενες με μια μικρή αναβολή, η οποία όμως από το 2021 και μετά, θα αρχίσουν σιγά σιγά να υλοποιούνται με διαφάνεια και σοβαρότητα, όπως μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει, αφήνοντας αιχμές για τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Όσο για τις εξαγωγές, που αναμένεται να μειωθούν λόγο ανύπαρκτης ζήτησης και η μεγάλη πτώση στον κλάδο του Τουρισμού, θα είναι παροδικές, μας είπε ο κ. Στουρνάρας και από το 2021 θα επανέλθει η Ανάπτυξη και συμπληρώνω… η Ανάπτυξη, η οποία διεκόπη ξαφνικά και απρόβλεπτα, με την εμφάνιση της θανατηφόρας νόσου.

Ομολόγησε επίσης ο Διοικητής της ΤτΕ ότι με τον νέο πτωχευτικό Κώδικα και την αναμενόμενη αύξηση κόκκινων δανείων, θα περιοριστεί και η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών…δηλαδή θέλει να μας πει, ότι οι άστεγοι πλέον Έλληνες πολίτες θα είναι η αιτία καθυστέρησης για την ανάκαμψη των επενδύσεων και της οικονομικής μας ανάπτυξης, που σε συνδυασμό με την εκ νέου αύξηση του ήδη υψηλού δημόσιου χρέους, θα αναγκαστούμε να υποκύψουμε σε ένα μνημόνιο, που θα ολοκληρώνει και το έργο της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Καταλήγοντας ο κ. Ρεντζούλας μίλησε για φληναφήματα της Κυβέρνησης που πιστεύει ότι η μοναδική λύση στον ορίζοντα, είναι αυτή που βλέπει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Οικονομολόγος και χρόνια στο τιμόνι της χρεοκοπημένης Ελλάδας, η ταχύτατη δηλαδή εύρεση εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που μετά βεβαιότητας, θα επιτάχυνε την ανάκαμψη της οικονομίας και η Ανάπτυξη θα ήταν θέμα χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μας προειδοποίησε ο κ. Στουρνάρας λόγο ηθικής, ότι οι προβλέψεις υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους και αβεβαιότητες, κατέληξε.

The post Η Νομισματική Πολιτική στη Ρουλέτα appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close