ΑΠΟΨΕΙΣ

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ…

Στέφανος Τσίπας

Στέφανος Τσίπας

Με τον Τιμολέοντα, τον υπερασπιστή της Δημοκρατίας στην Αρχαία Σικελία, ταύτισε ο Τμηματάρχης Ελέγχου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Στέφανος Τσίπας, τις Εθνικές ταπεινώσεις εις βάρος της Κύπρου, της Μακεδονίας, της ΑΟΖ των Διαπόντιων Νήσων, των Στροφάδων, του Καστελόριζου και παντός περιουσιακού στοιχείου της Πατρίδος μας, αναφερόμενος στο ιστορικό.

Ο Τιμολέων ήταν ένας γενναίος Κορίνθιος Στρατηγός, ο οποίος εστάλη τον 4ο αιώνα π.Χ. από την Κόρινθο στις Συρακούσες της Σικελίας, για να αντιμετωπίσει την απειλή των Καρχηδονίων.

Μετά από τις πρώτες του επιτυχίες εναντίον τους και αφού είχε διώξει τους Καρχηδόνιους από την πόλη των Συρακουσών, οι Καρχηδόνιοι απεφάσισαν να αντεπιτεθούν. Συγκέντρωσαν μία τεράστια για την εποχή δύναμη, που αποτελείτο από 70.000, άνδρες και ξεκίνησαν από την δυτική Σικελία προς τις Συρακούσες. Όσο πλησίαζαν προς την πόλη, οι Έλληνες δεν ήξεραν, πώς να αντιδράσουν. Τελικά, ο Τιμολέων απεφάσισε αντί να περιμένει να τον πολιορκήσουν εντός της πόλεως τόσο μεγάλες δυνάμεις, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιλτιάδου στον Μαραθώνα και να βγει ο ίδιος και να επιτεθεί πρώτος.

Μάζεψε περίπου 7.000, στρατό. Όπως καταλαβαίνετε, μία αναλογία 1 προς 7 σε μάχες σώμα με σώμα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Καθ’ οδόν λοιπόν διάφοροι ΔΕΙΛΟΙ και ΛΙΠΟΨΥΧΟΙ άρχισαν να προφασίζονται δικαιολογίες, για να εγκαταλείψουν την μάχη, την οποία θεωρούσαν χαμένη και να σωθούν. Άλλος έλεγε, ότι αρρώστησε, άλλος ότι ξέχασε κάτι στο σπίτι κλπ Ο Τιμολέων δεν έλεγε τίποτε, αλλά τους άφηνε ατιμωρητί να φεύγουν.

Λίγο πριν από την μάχη είχαν απομείνει μόνον οι μισοί, δηλαδή περίπου 3.500, Έλληνες απέμειναν για να αντιμετωπίσουν τους 70.000,- Καρχηδόνιους. Ένας λόφος χώριζε τα δύο στρατόπεδα και τότε ο Τιμολέων έφτιαξε ένα πρόχειρο βήμα και μίλησε στους άνδρες του και τους είπε σύμφωνα με τον Ιστορικό Πλούταρχο τα εξής:

«Άνδρες μου, βλέπατε καθ’ οδόν όλους αυτούς που έφευγαν και θα αναρωτιέστε γιατί τους άφησα. Λοιπόν, την ώρα της μάχης είναι καλλίτερα να έχουν φύγει οι ΔΕΙΛΟΙ, οι ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΟΙ, οι ΑΝΟΗΤΟΙ, οι ΛΙΠΟΨΥΧΟΙ και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, διότι η παρουσία τους μόνον ζημιά μπορεί να επιφέρει στον υπόλοιπο στρατό. Εμείς που μείναμε, μείναμε από ΠΙΣΤΗ στις ΑΡΧΕΣ και στα ΙΔΑΝΙΚΑ μας. Όταν τελειώσει αυτή η μάχη, θα έχουμε κερδίσει και θα έχουμε σώσει την Πατρίδα μας… και τότε θα μπορούμε να καυχόμαστε εις το διηνεκές, ότι εμείς δώσαμε το ΠΑΡΟΝ στην μάχη για την Πατρίδα. Εσείς θα μπορείτε να λέτε στους γονείς, τους φίλους και τα παιδιά σας, «ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ».

Εκείνοι που έφυγαν θα πεθάνουν μέσα στην ντροπή και την καταισχύνη. ΕΜΠΡΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ» Η νίκη των Ελλήνων ήταν συντριπτική, διότι ήσαν λίγοι μεν, αλλά οι εκλεκτοί που άντεξαν δε. Οι Καρχηδόνιοι συνετρίβησαν, διότι δεν περίμεναν αυτήν την επίθεση και γύρισαν κατά πολλές χιλιάδες λιγότεροι στην Καρχηδόνα. Ήταν τόσο μεγάλη η ήττα τους, που για 50 χρόνια δεν τόλμησαν να απειλήσουν ξανά τους Έλληνες.

Αυτοί, που είχαν φύγει, δεν μπόρεσαν ποτέ να γυρίσουν πίσω στις Συρακούσες, διότι όλοι τους κορόιδευαν, ακόμη και οι συγγενείς τους, ενώ οι περισσότεροι αυτοκτόνησαν από ντροπή. Αντί λοιπόν σήμερα να συμπεριφερόμαστε ως δειλοί, ανόητοι, λιπόψυχοι και καρπαζοεισπράχτορες στα μάτια των Τούρκων θα έπρεπε να είχαμε οργανώσει μία αιφνιδιαστική επίθεση κατά της προκλητικής Τουρκίας, που σε συνδυασμό με την αντίδραση των καταπιεζόμενων Κούρδων, Σύριων, Ιρακινών, Αρμένιων, Γκιουλενιστών, Λύβιων, Ισραηλινών και πολλών άλλων θα δίναμε ένα μάθημα, παραμονές της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, που η Τουρκία θα το θυμόταν για τα επόμενα τουλάχιστον 200 χρόνια.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπας είπε ότι ο σύγχρονος Τιμολέων υπάρχει, το τεκμηριωμένο – αιφνιδιαστικό σχέδιο της Νίκης έχει ήδη εκπονηθεί, το μόνο που λείπει είναι να πιστέψει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διαχρονική από τους Προγόνους μας συνταγή Νίκης, ότι δηλαδή «Η καλύτερη Άμυνα είναι η Επίθεση».

The post ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close