ΑΠΟΨΕΙΣ

Με σινική μελάνη, σε θερμικό χαρτί τα σχέδια της Κυβέρνησης…

ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ανδρέας Ρεντζούλας

Ανδρέας Ρεντζούλας

Ως λογοτεχνικός σχολιαστής, για τους ήρωες μιας σατιρικής κωμωδίας πολιτικών, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ διατύπωσε την άποψη του στην “Ε” για τα παρανοϊκά, όπως τα χαρακτήρισε, λεγόμενα του Πρωθυπουργού, σήμερα στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Ρεντζούλας είπε μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, μετά την προσβλητική επίσκεψη του υπουργού υγείας Β.Κικίλια στο Θεραπευτήριο της Λέρου, να μιλάει για την θωράκιση του Συστήματος υγείας διαθέτοντας 280 εκ. ευρώ, όπως είπε, στο πλαίσιο της ”Ώρας του Πρωθυπουργού” από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, συνέχισε, κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του εγκλεισμού των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Θωρακίσαμε αμέσως το σύστημα υγείας με 280 εκατ. ευρώ. Δώσαμε έκτακτο επίδομα, δώρο, αμοιβή σε όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Αξιοποιήσαμε δωρεές, κάναμε 4.300 προσλήψεις, διπλασιάσαμε κλίνες εντατικής θεραπείας, ξεπερνώντας τις χίλιες. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που τέθηκαν υπό την προστασία της πολιτείας έφτασε τις 850.000 και σε 2 εκατ. ο αριθμός των εργαζόμενων. Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις και καθιερώθηκε αποζημίωση 800 ευρώ. Το κράτος κάλυψε ασφαλιστικές εισφορές. Νομοθετήσαμε μείωση του ενοικίου, μετατέθηκε η εξόφληση όλων των οφειλών, παρατάθηκαν τα επιδόματα ανεργίας και περιμένουμε να δούμε με ποιόν τρόπο θα ανταποκριθούν οι Τράπεζες στο ταμείο εγγυοδοσίας». Ελπίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι το Πρόγραμμα αυτό, θα διατεθεί από τις Τράπεζες για την πραγματική οικονομία, όπως είπε. Επίσης, μίλησε για τους ελέγχους των επιχειρήσεων που βασίζονται στους νέους κανόνες.

Ο Πρωθυπουργός, που εντάσσει στο λεξιλόγιό του την λέξη αλήθεια και ειλικρίνεια, του διαφεύγει η σημασία των λέξεων, γιατί τις γράφει σε θερμικό χαρτί, με σινική μελάνη, είπε ο κ. Ρεντζούλας και πρέπει να γνωρίζει, ότι πάντα υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που φανερώνεται το ψέμα και αφήνει την αλήθεια να βγει στην επιφάνεια, έστω και ετεροχρονισμένα.

Μας επιβεβαίωσε, ότι έγιναν περισσότεροι από 88.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις χωρίς όμως να αναφέρει τα ποσά των προστίμων που επιβλήθηκαν και για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστές, (αν όχι για πάντα), με πρώτο στόχο να προστατεύσει τους εργαζόμενους, (τους μελλοντικά άνεργους δηλαδή) και τους πελάτες οι οποίοι είναι ακόμα προς αναζήτηση.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι η πανδημία ανέκοψε την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, της οποίας η πορεία, αντικατοπτρίζεται από τον αριθμό των πλειστηριασμών που το 2019 έφτασε τους 30.000 και το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαν αναγγελθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 5.968 πλειστηριασμοί!!!

Τόνισε μάλιστα ο Πρωθυπουργός της Χώρας ότι το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο, με ρεαλιστικές διαδικασίες και δυναμική εφαρμογή που θα αντιστοιχεί στις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας…γι’ αυτό άλλωστε και απαλλάσσει με τον νέο πτωχευτικό νόμο, τους Έλληνες πολίτες από τον ΕΝΦΙΑ κατάσχοντας το σπίτι τους και επιβαρύνει με τον φόρο αυτό, τις Τράπεζες που θα είναι και ιδιοκτήτριες των ακινήτων τους.

Το εξωφρενικό, παράλογο θα έλεγα, που ξεπερνά τα όρια της υπερβολής, είναι η τερατώδης έκπτωση φόρου 2% για όποιον αποπληρώσει εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις του.

Τέλος ο κ. Ρεντζούλας είπε ότι ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τι πρόκειται να μας συμβεί, κατόπιν το επιβεβαίωσε και τέλος μας διευκρίνισε τον τρόπο που θα το ολοκληρώσει, θαυμάζοντας την ομοιομορφία και την υπακοή των ΜΜΕ που το προβάλουν ως επίτευγμα, όπως θα έκανε κάθε δικτάτορας.

Το παρελθόν μας δίδαξε ότι θα κριθεί από τον λαό εκ των υστέρων, γνωρίζοντας τα πάντα εκ των προτέρων, ότι ακριβώς εφαρμόζουν και μια μερίδα ασυνείδητων δημοσιογράφων, είπε καταλήγοντας.

The post Με σινική μελάνη, σε θερμικό χαρτί τα σχέδια της Κυβέρνησης… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button