ΕπιδόματαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η πληρωμή του επιδόματος των 534€

Τη Δευτέρα -και όχι σήμερα- θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, η οποία αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που παρέμειναν σε αναστολή εργασίας τον Μάιο.


 

Η είδηση έγινε γνωστή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανακοίνωσε τη μετάθεση της πληρωμής για τη Δευτέρα, προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων με τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Γιάννης Βρούτσης

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι μισθωτοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας και τον Μάιο λόγω είτε υποχρεωτικού «λουκέτου», είτε μειωμένου τζίρου της επιχείρησης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ

Το επίδομα ειδικού σκοπού δικαιούνται τόσο οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο όσο και οι μισθωτοί εταιρειών που επαναλειτούργησαν μέσα στον μήνα.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν:

  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Η καταβολή του επιδόματος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτούργησαν ξανά τον Μάιο:

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε μέσα στον μήνα Μάιο, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που η επιχείρηση παρέμενε κλειστή.

Αναλυτικά:

  • Με επαναλειτουργία στις 4 Μαΐου θα πάρουν 53 ευρώ.
  • Με επαναλειτουργία στις 11 Μαΐου θα πάρουν 180 ευρώ.
  • Με επαναλειτουργία στις 25 Μαΐου θα πάρουν 432 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close