ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Focus: Δεν αποκλείεται το σενάριο χρεοκοπίας της Lufthansa

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Lufthansa, εν μέσω των διαπραγματεύσεων και των διαβουλεύσεων για το πακέτο κρατικής βοήθειας, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.


 

«Η απόρριψη του πακέτου στήριξης αποτελεί ένδειξη προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους με τις Βρυξέλλες» δήλωσε στο περιοδικό «Focus» ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας.

Την ίδια ώρα, ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το περιοδικό, δήλωσε ότι η επιλογή της χρεοκοπίας είναι καλύτερη σε σχέση με την κρατική βοήθεια – μην αποκλείοντας έτσι το σενάριο της πτώχευσης.Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, η Lufthansa θα μπορέσει να αναβάλει την επιστροφή των χρημάτων για τις πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, ένα ποσό που ανέρχεται στο 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, θα μπορέσει ευκολότερα να προβεί σε απολύσεις και «λουκέτα» των μη κερδοφόρων θυγατρικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η γερμανική αεροπορική εταιρεία «χάνει» ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε μία ώρα, με το μαξιλάρι ασφαλείας να ανέρχεται μόλις στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομική ζημία προέρχεται από το πολυήμερο lockdown και την καθίζηση της ταξιδιωτικής ζήτησης, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει στην καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου.

Τη Δευτέρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε τη χορήγηση κρατικής βοήθειας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Lufthansa, με αντάλλαγμα το 20% των μετοχών.

Ωστόσο, το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας απέρριψε τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας, με το μέλλον της Lufthansa να παραμένει στον αέρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close