ΑΠΟΨΕΙΣ

Μόνιμα…Παροδική ύφεση!!!

Αποκλειστική συνέντευξη από τον Πρόεδρο του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Ανδρέα Ρεντζούλα.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Ανδρέας Ρεντζούλας
Ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Ανδρέας Ρεντζούλας

Δυστυχώς η Ανεργία θα αυξηθεί, η οικονομία θα βρεθεί σε βαθιά ύφεση, το χρέος θα διογκωθεί, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί…αλλά η ύφεση θα είναι παροδική, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, διακωμωδώντας τη ζωή των καταπονημένων πολιτών, από την αλησμόνητη δεκαετία των επιβλητικών μνημονίων…είπε αναφορικά στην “Ε” ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ σε συνέντευξή του, που δόθηκε τηλεφωνικά.

Ο κ. Ρεντζούλας σχολίασε τις ενέργειες, τον βηματισμό και την τακτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να παρασύρει το λαό, να αποδεχτεί τον Κοινωνικό έλεγχο και να αιχμαλωτιστεί στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.

Ερώτ.: Πως θα σχολιάζατε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο με οποιοδήποτε κόστος, επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και κρατούνται οι πολίτες απασχολημένοι με ποικίλες εκπομπές διασκεδαστικού χαρακτήρα, στερούμενοι χρόνο για να σκέφτονται και να ενδιαφέρονται για οτιδήποτε, εκτός από αυτό που τους προβάλλεται. Επανέρχεται ο φόβος και η τρομοκρατία ανάμεσα στη διασκεδαστική ατμόσφαιρα, υπενθυμίζοντας την πανδημία του covid-19 και την μεταδοτικότητά του, προβάλουν τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ανά κατηγορία και χώρο και τα συνεχόμενα εύσημα του Διεθνούς Τύπου για τον επιτυχημένο χειρισμό της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, πρωτοστατούν. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό εξουθενωτικά ανώριμα, σαν να είναι διανοητικά ανάπηρο, ανίκανο να αντιληφθεί τις αναφορές των λοιμωξιολόγων και την προσωπική του ευθύνη.

Ερώτ.: Μετά την καραντίνα, σταδιακά επανερχόμαστε στην καθημερινότητα. Πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τη ζωή των πολιτών η αποχή από τις δραστηριότητες τους και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούμε στη νέα ζωή;

Μεταβάλλουν την πραγματική κατάσταση και την εικόνα χάους που θα επικρατήσει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, από τα υπερδιπλάσια ποσοστά ανεργίας, τη φτώχεια, το ξεσπίτωμα των πολιτών από τους πλειστηριασμούς Τραπεζών, τους χιλιάδες θανάτους που θα προκληθούν από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κεραιών 5G και την καταστροφή του Περιβάλλοντος, σε μια φαντασμαγορική Ελλάδα που βγήκε νικήτρια από την πανδημία του κορωνοϊού και μετά τις επικεντρωμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, σε μια άλλη Ελλάδα που προεκλογικά φημολογούσε ο Πρωθυπουργός. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα καταφέρουν να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα θα διογκωθούν χρέη, φτάνοντας ταυτόχρονα η ανεργία σε επίπεδα, ανυπολόγιστα υψηλά, σε σχέση με την κρίση των μνημονιακών εποχών, αν και θεωρώ ότι ποτέ δεν απέδρασε η Ελλάδα από τα μνημόνια. Ήταν κι αυτό μια αναποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική του κ. Τσίπρα.

Ερώτ.: Τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση μετά την καραντίνα…την υποχρεωτική χρήση μάσκας, την απαγόρευση συναθροίσεων σε πλατείες, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούν οι πολίτες μεταξύ τους, το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων και γενικά την υπό έλεγχο ζωή στην καθημερινότητα, πως θα την σχολιάζατε;

Ο εμπαιγμός των πολιτών από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια…προβάλουν διαφημιστικά καλοπληρωμένα τηλεοπτικά spot για τη χρήση μάσκας και την εύκολη κατασκευή της στο σπίτι, ”φτιάχτο μόνος σου”, από τη μια…και κατασχέτουν 850.000 ακατάλληλες προστατευτικές μάσκες στο αεροδρόμιο ”Ελ.Βενιζέλος” γιατί δεν τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές από την άλλη…με αυτό τον τρόπο, δηλώνουν την προχειρότητα, την έλλειψη γνώσεων και συνεννόησης, των αποκλειστικά αρμόδιων συνεργατών του. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο Πρωθυπουργός, θα ήταν να επέτρεπε να επαναλειτουργήσουν τα πάντα για να περισώσει ότι απέμεινε ή ότι θα απομείνει από τις άστοχες ενέργειες των συμβούλων του, οι οποίες οδηγούν τη Χώρα σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Μέρα με τη μέρα αποδυναμώνονται οι αρχικές προβλέψεις των εκπροσώπων του Υπουργείου υγείας και οι προσπάθειες κάλυψης των διαψεύσεων τους, η καθημερινή πραγματικότητα, τους προδίδει. Έφτασε η στιγμή που τα χειροκροτήματα, έλαβαν τέλος…πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να καλύψει τους μισθούς των υπεροριών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει αυτά που υποσχέθηκε σε επιχειρήσεις και μακροχρόνια άνεργους, να προβεί άμεσα στη μείωση ΦΠΑ, όπως υποσχέθηκε και να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα που η συμφωνία της επιχείρησης ”Ειρήνη”, να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη στις περιοχές Χανίων και Ηρακλείου στην Κρήτη, θα δημιουργήσουν έντονες αντιδράσεις οι οποίες θα τον σπρώξουν σε δεύτερο πολιτικό λάθος, ίδιο με εκείνο της Λέσβου και Χίου, με την παρουσία των διμοιριών ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες.

Ερώτ.: Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι θα υπάρχει ύφεση, αλλά θα είναι παροδική…άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. Πως το σχολιάζετε αυτό;

Ο κ. Σταϊκούρας μπορεί να συμμερίζεται τον προβληματισμό και την απαισιοδοξία των πολιτών για την οικονομία της Χώρας, πιστεύοντας ότι η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεί με τη λέξη παροδική. Η αναπόφευκτη ύφεση, θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης και η επόμενη, συνέχεια αυτής. Ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας, είχε χαρακτηρίσει υπερβολική την πρόβλεψη για ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας κατά 10%, εκτιμώντας ότι ο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί στην χειρότερη περίπτωση κατά 8% και ο ίδιος έβλεπε ύφεση 4% για το 2020. Κατά πόσο συμφωνεί και ο υπουργός Οικονομίας, δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά από τις ανησυχίες του και τις δηλώσεις του, μάλλον διαφωνούν. Η σύγκριση που γίνεται με άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, είναι για να καθησυχάσουν την οργή του λαού που θα ξεσπάσει από την πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία, την εξουθενωτική φορολογία και το ξεσπίτωμα με την εφαρμογή του καταστροφικού σχεδίου ”ΗΡΑΚΛΗΣ”.

Ερώτ.: Τελευταία ερώτηση κ. Πρόεδρε…εκλογές βλέπετε;

Είχα πει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, ότι ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται να εκμυστηρευτεί στο λαό τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει και οι δυσκολίες που θα επιβαρύνουν την Ελληνική Κοινωνία, θα τον οδηγήσουν σε πρόωρες κάλπες. Ψάχνει ”ξέφωτο” ανάμεσα στην πανδημία και την κοινωνική δυσαρέσκεια, λόγο ύφεσης, αναζητώντας την καταλληλότερη περίοδο για την εξαγγελία εκλογών. Δεν θα αφήσει να προηγηθεί της αποδοκιμασίας του λαού από το πλήγμα της ύφεσης και όσο κι αν προσπαθεί να απομακρύνει τη σκέψη των πολιτών για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, η αναζήτηση της ευνοϊκότερης συγκυρίας, η χρονική στιγμή που θα εκμεταλλευτεί να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά το πλεονέκτημα που έχει τώρα ”καίγοντας” την απλή αναλογική και διασφαλίζοντας μια πενταετία διακυβέρνησης, δεν θα την αγνοήσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close