ΕΛΛΑΔΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΕΙΡΗΝΗ…ΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Γεώργιος Ρομπογιαννάκης
Γεώργιος Ρομπογιαννάκης

Με Κράτος, Κυβέρνηση, Πρωθυπουργό και όλους του αρμόδιους και αναρμόδιους που κρύβονται πίσω από τα καρυδένια γραφεία τους, τα έβαλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Γ. Ρομπογιαννάκης.

Εκτός εαυτού και αδιαπραγμάτευτος για την παραχώρηση των λιμανιών της Κρήτη, από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, να φιλοξενήσει Μετανάστες και Πρόσφυγες από Λιβύη, εφαρμόζοντας το σχέδιο ”Ειρήνη”. Ο κ. Ρομπογιαννάκης ανέφερε σε δηλώσεις του στην ”Ε” ότι δεν πρόκειται για μια ”ανίκανη” Κυβέρνηση, αλλά για μια Κυβέρνηση ικανή για όλα…

Αναλυτικά είπε ότι η επιχείρηση ”Ειρήνη” που δεσμεύτηκαν οι Ηγέτες της ΕΕ με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ίσως φέρουν σταθερότητα στη Λιβύη και Ειρήνη στον τοπικό πληθυσμό, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ αποτελεσματικά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την κατάπαυση του πηρός, αλλά αφήνει εκτεθειμένη την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συμφώνησε μόνος του, να προσφέρει λιμάνια πρώτης αποβίβασης στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στα Χανιά και το Ηράκλειο.

Το κύμα Μεταναστών και Προσφύγων προτείνεται από τον Πρωθυπουργό, να φιλοξενηθεί σε δομές των Χανίων και του Ηρακλείου, που προφανώς θα δημιουργηθούν. Τα πλοία που θα περιπολούν μεταξύ Λιβύης – Ιταλίας και Ελλάδας για την επίβλεψη του εμπάργκο όπλων, περισυλλέγοντας ταυτόχρονα πρόσφυγες και μετανάστες, θα έχουν προορισμό την Κρήτη. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη, θα είναι ο τελικός αποδέκτης Μεταναστών και Προσφύγων, σε αντίθεση με άλλες Χώρες που αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν η μόνη που δέχτηκε να φιλοξενήσει Πρόσφυγες και Μετανάστες που θα φέρει η νέα Ναυτική Δύναμη, ”Ειρήνη” προδιαγράφοντας έτσι τον θρυμματισμό του κόμματός του και την συνακόλουθη διάλυσή του.

Κλείνοντας ο κ. Ρομπογιαννάκης τόνισε, ότι η Κυβερνητική ομάδα συνεργάζεται έχοντας πέσει σε καταστολή της αλήθειας και στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα έχει δημιουργηθεί κλίμα τέτοιο, που περισσότεροι πολίτες θα ψηφίζουν στα ριάλιτι, παρά στις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button