ΑΠΟΨΕΙΣΕπιδόματαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Ρεντζούλας: ”Βάρος ευθύνης 170 Τόνων”…

Σκληρές δηλώσεις από τον Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για τα δισεκατομμύρια που ανακοινώθηκαν με αδιάσειστα, ατεκμηρίωτα στοιχεία. Ο κ. Ρεντζούλας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη Δημοκρατική ευαισθησία και την υποχρέωση της Κυβέρνησης να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο και στο λαό, όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε στον πρόλογο της ομιλίας του της 30η Απριλίου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ επικεντρώθηκε, στα χρηματικά ποσά που ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Χώρας και στον αριθμό των δικαιούχων που αορίστως ανέφερε, λέγοντας:

”Σύμφωνα με την μελέτη των αριθμητικών πράξεων που λέγεται ”αριθμητική” οι πραγματικοί αριθμοί περιλαμβάνουν το σύνολο των μετρήσιμων αριθμών και το ένα (1), ακολουθούμενο από εννέα (9) μηδενικά, λέγεται ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000), εν’ συντομία ”1 δις” και το βάρος του σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, είναι περίπου δέκα (10) τόνοι”.

Η Αντιστοιχία χρημάτων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή την 30/4/20 για τις Οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη Χώρα μας, είναι ”17 δις” ευρώ… δηλαδή το νούμερο (17), ακολουθούμενο από εννέα (9) μηδενικά (17.000.000.000) ευρώ, με αντίστοιχο βάρος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, σε 170 τόνους!!! είπε προεισαγωγικά στις δηλώσεις του ο κ. Ρεντζούλας και συνέχισε…

Τα νούμερα είναι μεγάλα κ. Πρωθυπουργέ και δεν αιτιολογούνται, είτε αριθμητικά μετρήσιμα, είτε με το ”βάρος” υπολογίσιμα.

κ. Πρωθυπουργέ, στην ομιλία σας την 30η Απριλίου αναφερθήκατε σε αριθμούς που αντιστοιχούν σε δις ευρώ, αλλά με αδιευκρίνιστους και αόριστους αριθμούς που αντιστοιχούν σε δικαιούχους.

Θα σας θυμίσω απόσπασμα της ομιλίας σας, το οποίο δεν αναλύετε, αλλά δεν ερωτηθήκατε και από κανένα Αντιπολιτευτικό κόμμα, ώστε να εξηγήσετε.

Μέχρι τώρα το Ελληνικό Κράτος, η Ελληνική Πολιτεία προχώρησε σε μέτρα ύψους 17,5 δισ. ευρώ. Αντιστοιχούν περίπου στο 10% του ΑΕΠ. Ένα ποσό το οποίο με την περαιτέρω αξιποίηση Ευρωπαϊκών πόρων θα φτάσει τα 24 δισ., ευρώ προς δύο κατευθύνσεις. Δύο ήταν οι προτεραιότητές μας: Η ενίσχυση του εισοδήματος και η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Αλλά το κύριο μέλημά μας, αυτό το οποίο γεφυρώνει αυτές τις δύο προτεραιότητες, ήταν και παραμένει ένα: Η προστασία της απασχόλησης”.

Με τα στοιχεία που δώσατε στην ομιλία σας, το σύνολο των αριθμών σε ”δις” ευρώ δεν συνάδει με το σύνολο σε αριθμό ”δικαιούχων”.

Αναλυτικότερα κ. Πρωθυπουργέ, είπατε ότι 800.000 μισθωτοί έλαβαν το ποσό των 800 ευρώ, όπως και 500.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι…στο σύνολο δηλαδή δώσατε 1 δις, 40 εκατομμύρια (1.040.000.000) ευρώ σε όσους από αυτούς, έχουν πληγή από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μοιράσατε από 600 ευρώ σε 156.000 επιστήμονες, δηλαδή, 93.600.000 ευρώ. Αναφερθήκατε στους 166.000 Μακροχρόνια άνεργους για τους οποίους εξασφαλίσατε από 400 ευρώ, δηλαδή 66.400.000 ευρώ και στα 64.000 νοικοκυριά που πήραν από 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για το επόμενο, όπως είπατε, δηλαδή δώσατε συνολικά 9.600.000 ευρώ και 11.000.000 ευρώ στα ΜΜΕ για διαφημιστική καμπάνια προς ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων πολιτών από την πανδημία της νόσου.

Αθροιστικά τα νούμερα όπως τα αναφέρατε κ. Πρωθυπουργέ, σύμφωνα με την μελέτη των αριθμητικών πράξεων που λέγεται ”αριθμητική”, δεν ξεπερνούν το ποσό του (1.220.600.000), ενός δις, διακοσίων είκοσι εκατ. εξακοσίων χιλιάδων ευρώ…

Θα μπορούσατε να μας διευκρινίσετε που δαπανήθηκε η διαφορά των 16.279.400.000 ευρώ, έως τα 17 ή 17,5 δις που αναφερθήκατε η οποία αντιστοιχεί σε 163 τόνους χρημάτων σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ;

Στην ομιλία σας, την οποία άκουσα με πολύ προσοχή, αναφέρεστε στην επιστρεπτέα προκαταβολή για 90.000 επιχειρήσεις, αλλά δεν διευκρινίσατε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την προκαταβολή φόρου εισοδήματος και είναι μια μορφή κρατικής χρηματοδότησης-δανείου με προνομιακούς όρους και την δικαιούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν προβληματικές έως της 31 Δεκεμβρίου 2019.

Θαύμασα την ειλικρίνειά σας για τα 64 εκατομμύρια ευρώ που διαθέσατε σε κρεβάτια ΜΕΘ, αναπνευστήρες, φάρμακα, μάσκες και αντιδραστήρια για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, χρήματα χορηγών, που το Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει αναλυτικά και ευχαριστήσατε δημόσια όλους τους χορηγούς ανεξαιρέτως, μικρούς και μεγάλους.

Εκπλήσσομαι με την αδιαφορία σας για τους χιλιάδες Κτηνοτρόφους που γι’ αυτούς έχετε μόνο καλή πρόθεση να παραμείνετε στο πλευρό τους, αναμένοντας από το οικονομικό πακέτο των 150 εκατ. ευρώ να τους στηρίξετε οικονομικά, λόγο κορωνοϊού… για τις οφειλόμενες επιδοτήσεις του 2019 ούτε λόγος….

Δεν θα ήθελα να σταθώ στις μετατάξεις γιατρών, τις οποίες παρουσιάσατε ως προσλήψεις και τις νέες ΜΕΘ οι οποίες ανήκουν στη Γενική νοσηλεία, διογκώνοντας τις λίστες αναμονής χειρουργείων άλλων σοβαρών παθήσεων.

Να σας θυμίσω κ. Πρωθυπουργέ ότι η Κυβέρνηση σας στα μέσα Απριλίου κατέφυγε στις Διεθνείς Χρηματαγορές για να αντλήσει 2,5 δις ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τα ρευστά διαθέσιμά της και τις δημοσιονομικές της ανάγκες στην οικονομία και με ελαφρώς υψηλότερο κόστος σε σχέση με τις αρχές Απριλίου Δανείστηκε το Δημόσιο, το ποσό των 1,3 δις ευρώ σε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου!!!

Κ. Μητσοτάκη, αν υποθετικά προσφέρατε σε κάθε Έλληνα πολίτη 1.000 ευρώ στο καθένα για το διάστημα που επιβάλλατε τον κατοίκων περιορισμό, θα είχατε δώσει συνολικά 10 δις, 720 εκατομμύρια ευρώ, (σύμφωνα με τον πληθυσμό των 10,72 εκτ.) τα οποία και πάλι δεν αγγίζουν το ποσό των 17,5 δις που ανακοινώσατε, είπε καταλήγοντας ο Α. Ρεντζούλας και για την κατάσταση την οποία ο Πρωθυπουργός της Χώρας δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, είτε επειδή έχει αντιφάσεις είτε επειδή και δυο αντίθετες προτάσεις φαίνονται εξίσου πειστικές, δύναται να κάνει χρήση της οικειοθελής αποχώρησης και εγκατάλειψης της προσπάθειας.

..πριν φτάσετε στο σημείο να υπολογίζετε το 0+0=14 όπως ο αείμνηστος πατέρας σας…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button