ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν Δευτέρα – Τι ισχύει με τετραγωνικά κι ωράριο

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου παρείχε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Από τη Δευτέρα 4 Μάη πρόκειται να επαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, καταστήματα με γραφική ύλη, καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, καταστήματα οπτικών.

Τα μέτρα προστασίας στα καταστήματα

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, αλλά και τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τα γάντια και η προστατευτική μάσκα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση με τη χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους να είναι υποχρεωτική.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, για τυχόν παραβάσεις προβλέπονται κυρώσεις, με την τηλεφωνική γραμμή 1520 να λειτουργεί για να δέχεται καταγγελίες για την παραβίαση των μέτρων και τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν και φυσικά τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Με τι ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Σύμφωνα με το υφυπουργό, τα καταστήματα τροφίμων θα εξακολουθούν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου.

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής ισχύει το ωράριο από 07:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 09:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, τα κέντρα μασάζ, πιλάτες και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button