ΕΛΛΑΔΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο Παναγιώτης Δημητράς έκανε Μήνυση σε βάρος του Λιμενικού επειδή επαναπροώθησε αλλοδαπούς στην Τουρκία

Τι αποκαλύπτουν μέσα ενημέρωσης του Αιγαίου...

Ο εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις 3 Μαρτίου 2020 σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λιμεναρχείο Καλύμνου).

Όπως αποκαλύπτει το kalymnos-news.gr, η μηνυτήρια αναφορά απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αρχικά στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Αιγαίου που με την σειρά της την διαβίβασε στην Β΄Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου (Κως), καθόσον σύμφωνα με τον μηνυτή αφορά συμβάν που έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Κω.

Η Β΄Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου την υπέβαλε ως όφειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Παραθέτουμε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

«Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ , με αντικείμενο τις σοβαρότατες καταγγελίες που συνοδεύονται από οπτικό υλικό (το βίντεο επισυνάπτεται), εις βάρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ για παράνομη και εν δυνάμει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην ΚΩ.

Το σκάφος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ φαίνεται πως πραγματοποίησε εσκεμμένα επικίνδυνους ελιγμούς, οι μετανάστες χτυπήθηκαν με ραβδιά και η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ καταγράφεται να πυροβολεί με δύο πυροβόλα όπλα. Σας παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία από την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου. Επίσης παραθέτουμε τόσο την ανακοίνωση (στα αγγλικά) της ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στις 2 Μαρτίου όπου, μεταξύ άλλων, κατακρίνεται ρητά κάθε τέτοια πρακτική και υπογραμμίζεται η απόλυτη και θεμελιώδης υποχρέωση των κρατών για τη διάσωση στη θάλασσα αλλά και η υποχρέωση στη μη επαναπροώθηση, καθώς και τις καταληκτικές παρατηρήσεις για την έβδομη περιοδική έκθεση της Ελλάδας από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ όπου η Ελλάδα επικρίνεται τόσο για τη συγκεκριμένη συνεχιζόμενη πρακτική της όσο και για την έλλειψη σοβαρότητας των σχετικών «ερευνών» της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Mε τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
«Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Ο μηνυτής στρέφεται εις βάρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ (Λιμεναρχείο Καλύμνου) για παράνομη και εν δυνάμει όπως αναφέρει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην ΚΩ. Την μηνυτήρια αναφορά όπως αναφέρει την στηρίζει σε σχετική αρθρογραφία και σε κάποιο video που δημοσιεύτηκε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close