ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Χαρδαλιάς: Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα θα επεκταθεί για τρεις εβδομάδες

Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα θα επεκταθεί για τρεις εβδομάδες επεσήμανε, τονίζοντας ταυτόχρονα πως το μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα και σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί.

Πρόσθεσε δε οτι καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν διεκπεραιώνονται αλλαγές διεύθυνσης κατοικίας με ηλεκτρονικό τρόπο σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ της ΑΑΔΕ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις χειρόγραφες υποβληθείσες δηλώσεις στη ΔΟΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι μπήκε σε λειτουργία η γραμμή υποστήριξης 10306, ενώ δημιουργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες πλατφόρμες, το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr.

Ακόμη, όσον αφορά τους «ανεύθυνους» που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς όσο και το σύνολο, υπονομεύοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από την κοινωνία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η στάση της τους είναι ιδιαίτερα «αντικοινωνική» και προειδοποίησε πως «θα δείξουμε μηδενική ανοχή».

Τελειώνοντας είπε οτι «οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται».


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Back to top button