ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ριτσώνα: Μετανάστες «έσπασαν» την καραντίνα λόγω κορονοϊού

Ομάδα μεταναστών βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα, παρά την καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω των 23 κρουσμάτων κορονοϊού. 


 

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω των 23 κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΡΤ», ομάδα νεαρών ανδρών «έσπασε» την καραντίνα και βγήκε από τη δομή, περπατώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από χθες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι να θέλουν να βγουν εκτός, καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, όμως οι αρχές τους εμπόδιζαν.Το πρωί εντοπίστηκαν κάποιες τρύπες στην περίφραξη, οι οποίες κλείστηκαν άμεσα, όμως το πρόβλημα είχε ήδη δημιουργηθεί

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή, περιμετρικά του κέντρου φιλοξενίας.

Έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και συνεχείς εκκλήσεις, οι μετανάστες πείστηκαν να επιστρέψουν στη δομή, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ήδη στον χώρο έχει φτάσει μία διμοιρία της ΕΛΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός 23 κρουσμάτων του COVID-19 – όλα επαφές της νεαρής λεχώνας, η οποία διεγνώσθη θετική στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας», λόγο αφότου γεννήσει.

Η ίδια εισήχθη στο «Αλεξάνδρα» την προηγούμενη Πέμπτη, όπου γέννησε με καισαρική. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες σε κοινό θάλαμο.

Εξαιτίας ύποπτων συμπτωμάτων στον σύζυγο της λεχώνας, το hot spot ενημέρωσε το «Αλεξάνδρα», το οποίο αμέσως υπέβαλε σε εξετάσεις τη γυναίκα. Παρότι ο άνδρας ήταν εντέλει αρνητικός στον ιό, εντούτοις η ίδια διαγνώσθηκε θετική


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close