ΙΣΤΟΡΙΑ

26 Μαρτίου: Σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον Κόσμο – Heaven’s Gate: Οι 39 που αυτοκτόνησαν για να καβαλήσουν ένα UFO

1997: Εντοπίζονται στις ΗΠΑ, τα πτώματα τριάντα εννέα ανθρώπων. Όλοι τους ήταν μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης η Πύλη του Παραδείσου και αυτοκτόνησαν ομαδικά.

 

(Στο τέλος του άρθρου & τα υπόλοιπα γεγονότα σαν σήμερα, με βίντεο και φωτό)

 

Οι 15 από τους 39 οπαδούς της σέκτας που ήθελαν να διακτινιστούν, δούλευαν στην εταιρεία του ομογενή Nick Matzorkis. Πολλοί είχαν αυτοευνουχιστεί για να ετοιμαστούν για το “Επόμενο Στάδιο”

“Με πάσα ειλικρίνεια, μισούμε αυτό τον κόσμο”. Ο Marshall Applewhite ήταν ο επικεφαλής μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης ονόματι Heaven’s Gate και διοργάνωσε την μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας, οδηγώντας στο θάνατο 39 άτομα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Στόχος της ομάδας, να φύγει σε άλλο γαλαξία.

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Μαρτίου του 1996. Η Σέχτα “Πύλη του Παραδείσου” ήταν έτοιμη να ακολουθήσει ένα διαστημόπλοιο και να χαθεί στο σύμπαν ορμώμενη από την περιοχή του Rancho Santa Fe . Οι αυτόχειρες είχαν πάρει φαινοβαρβιτάλη και είχαν βάλει σακούλες γύρω από το κεφάλι τους για να προκαλέσουν ασφυξία. Ένας από τους νεκρούς ήταν ο Thomas Nichols, αδερφός της Nichelle Nichols που έπαιζε την Uhura στο Star Trek. Μόνο ο Rio DiAngelo αποφάσισε τελικά να μην αυτοκτονήσει και βιντεοσκόπησε όλη τη διαδικασία που κράτησε τρεις μέρες. Ο ίδιος παρέδωσε την βιντεοταινία στην αστυνομία που έφτασε στο πολυτελές σπίτι το οποίο είχαν νοικιάσει οι πιστοί του Applewhite, όταν τα σώματα είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται.

Ο 65χρονος ιδρυτής της παραθρησκευτικής οργάνωσης Applewhite τους είχε πείσει ότι η ψυχή τους θα μεταφερόταν σ’ ένα διαστημικό όχημα, το οποίο ακολουθούσε τον κομήτη Χεϊλ Μπομπ ο οποίος τότε θα περνούσε κοντά από τη Γη. Κάποιοι άντρες που ήταν μέλη της ομάδας είχαν προβεί σε εθελοντικό ευνουχισμό ως προετοιμασία για την άφυλη ζωή που θα τους περίμενε μετά την αυτοκτονία.

 

Στα 22 χρόνια της οργάνωσης ο ηγέτης της Heaven’s Gate είχε καταφέρει να επιβάλει στους οπαδούς του να φορούν όλοι τα ίδια ρούχα, να σταματήσουν τη χρήση αντωνυμιών όπως “αυτός” και “αυτή”, να απέχουν από το σεξ και το αλκοόλ και να δωρίσουν όλη τους την περιουσία στην ομάδα.

Ο 65χρονος μαζί με την φίλη του Bonnie Nettles, παρουσίασε στους οπαδούς του μια φωτογραφία που απεικόνιζε το φερόμενο ως διαστημικό όχημα το οποίο υποτίθεται πως ακολουθούσε τον κομήτη. Το καρέ ήταν πλαστό όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο παρανοϊκός ηγέτης:

Heaven's Gate: Οι 39 που αυτοκτόνησαν για να καβαλήσουν ένα UFO αφού αυτοευνουχίστηκαν

Σύμφωνα με τη “διδασκαλία” του ευνούχου Marshall Applewhite, οι εξωγήινοι που είχαν ιδρύσει τη Γη θα έκαναν ολική εκκαθάριση, κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία, και τότε ήταν η μεγάλη ευκαιρία για εκείνους να αποχωρήσουν από αυτήν. Και τα 39 μέλη της Σέχτας φορούσαν παπούτσια Nike και ήταν καλυμμένοι κάτω από το ίδιο σεντόνι.

“We’re going home”

Σύμφωνα με τον Μarshall Applewhite που θεωρούσε τον εαυτό του μετενσάρκωση του Ιησού, η απόδραση στο “Επόμενο Στάδιο” σήμαινε απόσπαση από τα οικογενειακά δεσμά, τους φίλους, την εργασία, τα περιουσιακά στοιχεία και άλλα στοιχεία της σύγχρονης ύπαρξης. Ο σύντομος δρόμος για τη μετάβαση ήταν όπως αναφέραμε, ο κομήτης Χεϊλ Μπομπ (Hale-Bopp).

Στις 26 Μαρτίου, όταν ο κομήτης ήταν στην πιο φωτεινή του κατάσταση, ο Applewhite και 38 από τους οπαδούς του αυτοκτόνησαν έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τις γήινες μορφές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στο UFO.

Μάλιστα, 15 από τούς υπαλλήλους της Εταιρείας Interact Entertainment Company του Έλληνα επιχειρηματία Nick Matzorkis βρίσκονταν ανάμεσα στους 39 που “αναχώρησαν γιά το διαστημόπλοιο πίσω από τον κομήτη Χέιλ Μπόπ”.

Στις 30 Μαρτίου του 1997, ο Robert Leon Nichols βρέθηκε νεκρός στο τροχόσπιτο του με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε, “πηγαίνω στο διαστημόπλοιο με τον Hale-Bopp για να είμαι μαζί με εκείνους που πήγαν πριν από εμένα”.

Όλοι οι αυτόχειρες ήταν εύρωστοι άνθρωποι και έβγαζαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια δημιουργώντας σελίδες στο διαδίκτυο για καλιφορνέζικες εταιρείες.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, πολλά από τα παρακλάδια της σέκτας αυτής μαζεύτηκαν στην Γαλλία κοντά στο βουνό “Pic de Bugarach”, ελπίζοντας ότι εξωγήινοι σωτήρες θα έλθουν για να τους σώσουν από την καταστροφή του πλανήτη την οποία και “έβλεπαν” για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Η επιλογή του συγκεκριμένου βουνού δεν έγινε τυχαία, διότι οι οπαδοί της Σέχτας πίστευαν ότι κατοικείται από εξωγήινα όντα, τα οποία θα εμφανίζονταν μπροστά τους. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Από το 2000 και μετά οι νεότεροι οπαδοί της θεωρίας της ιδρύσεως της Γης από εξωγήινα όντα, συρρέουν στο μικρό χωριό Bugarach. Πολλοί από αυτούς σκαρφαλώνουν στην κορυφή του ομώνυμου βουνού και επιδίδονται σε διάφορες τελετουργίες.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γαλλίας, οι “ηγέτες” των νέων “Διαγαλαξιακών Σεχτών” πηγαίνουν στην περιοχή για να “ψαρέψουν πελάτες”, υποψήφια θύματα, ανάμεσα στα άτομα που επισκέπτονται την περιοχή.

ΥΓ. Το κομμάτι “Last Chance to Evacuate Planet Earth Before It Is Recycled” των Porcupine Tree περιέχει ηχητικό απόσπασμα από τις κασέτες που ηχογραφούσε η Σέχτα Heaven’s Gate

 

Αλλα γεγονότα ..

Αλμανάκ

 

1707:Με την Πράξη Ένωσης της Σκωτίας, η Αγγλία και η Σκωτία γίνονται μία χώρα.

1881: Η Θεσσαλία προσαρτάται στην Ελλάδα.

1896: Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος Έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον Γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

 

1908: Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται στη Σπάρτη, διότι καθυστερεί η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Τρίπολης – Σπάρτης. Οι Λάκωνες ακόμα περιμένουν…

 

1916: Ο Ρόμπερτ Στράουντ μαχαιρώνει και σκοτώνει ένα φρουρό των φυλακών στο Κάνσας. Θα καταδικασθεί σε ισόβια και θα μεταχθεί στις φυλακές του Αλκατράζ, όπου θα διακριθεί για τις μελέτες του σχετικά με τις ασθένειες των πουλιών.

1937: Στο Τέξας, οι καλλιεργητές σπανακιού αναγείρουν το άγαλμα ενός μεγάλου ευεργέτη του κλάδου, του Ποπάι.

 

1949: Ο Μίκης Θεοδωράκης, που κρατείται στη Μακρόνησο για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, αρνείται να υπογράψει δήλωση μετανοίας και βασανίζεται επί δεκάωρο. Θα μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

1969: Στο Χίλτον του Άμστερνταμ, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο κάνουν το πρώτο «μπέντ-ιν» για την ειρήνη, δηλαδή μία ξαπλωτή διαμαρτυρία, όπου το ζεύγος παραμένει στο κρεβάτι για μέρες, ζητώντας με αυτό τον τρόπο ειρήνη στο Βιετνάμ.

1983: Επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από 33χρονη εξορία στη Σοβιετική Ένωση, ο Μάρκος Βαφειάδης, αρχηγός του «Δημοκρατικού Στρατού» (ΔΣΕ) και της Κυβέρνησης του Βουνού στον Εμφύλιο Πόλεμο. Τα επόμενα χρόνια θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ.

 

1993: Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα, εγκαινιάζει μια τηλεφωνική γραμμή, μέσω της οποίας ο λαός θα μπορεί να επικοινωνεί απευθείας μαζί του.

1995: Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη Σένγκεν για την κατάργηση των ενδοσυνοριακών ελέγχων στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επτά από τις δεκαπέντε χώρες- μέλη εφαρμόζουν τη συνθήκη Σένγκεν, η οποία δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από την Ελλάδα.

1996: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνει δάνειο για τη Ρωσία ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην οικονομική της εξυγίανση.

 

1997: Εντοπίζονται στις ΗΠΑ, τα πτώματα τριάντα εννέα ανθρώπων. Όλοι τους ήταν μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης η Πύλη του Παραδείσου και αυτοκτόνησαν ομαδικά.

2000: Η Ελλάδα γίνεται πλήρες μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν, που έχει ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

 

2010: Μετά από επίθεση Βορειοκορεατικού πλοίου σε Νοτιοκορεατικό 46 άτομα πεθαίνουν.

2011: Στο Λονδίνο περίπου 250.000 συμμετάσχουν σε διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας.

 

 

Γεννήσεις σαν σήμερα

 

1849 – Αρμάν Πεζό, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. (Θαν. 2/1/1915)

 

1874 – Ρόμπερτ Φροστ, Αμερικανός ποιητής

1904 – Τζόζεφ Κάμπελ, Αμερικανός μυθολόγος και συγγραφέας

1904 – Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 – 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. (Θαν. 11/6/2004)

 

1911 – Τένεσι Ουίλιαμς, Αμερικανός δραματουργός

1931 – Λέοναρτ Νιμόι, αμερικανός ηθοποιός, που έγινε διάσημος από το ρόλο του «Σποκ» στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Ταξίδι στ’ Αστέρια» («Star Trek»).

 

1933 – Τζιοβάνι Μπρας, Ιταλός σκηνοθέτης

1941 – Ρίτσαρντ Ντόκινς, Άγγλος εξελικτικός βιολόγος

1945 – Μιχαήλ Βορονίν, Ρώσος ολυμπιονίκης της γυμναστικής

1976 – Έιμι Σμαρτ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1985 – Κίρα Νάιτλι, Αγγλίδα ηθοποιός

1948 – Στιβεν Ταίλερ, Αμερικανός τραγουδιστής

 

 

Θάνατοι σαν σήμερα

 

922 – Αλ-Χαλάτζ, Πέρσης δάσκαλος των Σούφι

1597 – Θεοφάνης Α΄ Καρύκης, επίσκοπος Αθηνών και Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

1814 – Ζοζεφ Ινιάς Γκιγιοτέν, γάλλος γιατρός. Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης εισηγήθηκε την εισαγωγή της λαιμητόμου ως πιο «ανώδυνου» μέσου εκτέλεσης της θανατικής ποινής και αυτή πήρε το όνομά του (γκιλοτίνα). (Γεν. 28/5/1738)

 

1827 – Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Γερμανός συνθέτης.

 

1892 – Ουώλτ Ουίτμαν, Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής.

1940 – Σπύρος Λούης, ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. (Γεν. 12/1/1873)

 

1952 – Βάσος Στεφανόπουλος Έλληνας Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητες υφυπουργού Οικονομικών.

1960 – Βασίλειος (Λαλάκης) Ρούφος, Έλληνας πολιτικός.

1995 – Eazy-E , Αμερικάνος Ράπερ.

1998 – Στράτος Ατταλίδης, Έλληνας λαϊκός μουσικοσυνθέτης.

2003 – Ταουέζε Σούνια, 62, Κυβερνήτης των Αμερικανικών Σαμόα (1997-2003)

Σχολιάστε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close