ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Ξεχωριστό νεκροταφείο θυμάτων κορωνοϊού καθορίζουν στην Κωνσταντινούπολη

Η έκκληση «μένουμε σπίτι» δεν εισακούστηκε…

Το νεκροταφείο Μπακλάτζα στην Μπεϊκόζ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, θα θάβονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό. Οι κάτοικοι  του οικισμού Τσαβούσμπασι, που είναι στην περιοχή του νεκροταφείου, ζήτησαν να ληφθούν προφυλάξεις για την υγεία τους.


 

Ανέφεραν ότι υπάρχουν σχολεία στους οικισμούς στην περιοχή. Ο κάτοικος Αμπντουραχμάν Όζ δήλωσε στο πρακτορείο DHA ότι «θα έπρεπε ο τόπος ταφής να καθοριστεί στην ανατολική πλευρά του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης. Αν κοιτάξετε γύρω, θα δείτε ότι η περιοχή είναι κατοικημένη. Είμαι πολίτης που ζει εδώ. Υπάρχουν σχολεία εδώ».

Οι κάτοικοι της συνοικίας Μπακλάτζα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νεκροταφείο, επενέβη η αστυνομία και απομάκρυνε τους πολίτες, ενώ στο εσωτερικό ένας εκσκαφέας εργάζονταν στο πίσω μέρος του νεκροταφείου, όπως σημειώνεται στο τούρκικο δημοσίευμα.

Tele1

Η έκκληση «μένουμε σπίτι» δεν εισακούστηκε…


Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι τους, εκτός από περιπτώσεις ανάγκης. 

Ωστόσο, οι εικόνες που τραβήχτηκαν σε μια περιοχή με λαϊκή αγορά στο Γκούνγκορεν (Güngören, μικρή συνοικία κοντά στο Μπακίρκοϊ στην Κωνσταντινούπολη), δείχνουν την αδιαφορία των πολιτών στις εκκλήσεις αυτές.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ενώ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα σε όλη τη χώρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού και είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες και γάντια στις λαϊκές αγορές, οι καταναλωτές εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως παλαιότερα επιλέγοντας με τα χέρια τους φρούτα και λαχανικά.

Χαρακτηριστική είναι απάντηση του Νεσμετίν Μεμίς που είναι άνω των 65 ετών: «Δηλαδή τι να κάνουμε; Θα πάμε στην αστυνομία και θα πούμε θέλω δύο κιλά αγγούρια και ντομάτες. Ήμουν υποχρεωμένος να έρθω στη λαϊκή», είπε

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close