ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Έβρος: Λαθρομετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράκτη με κορμό φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να εισβάλουν στην Ελλάδα από τα σύνορα του Εβρου και κραυγάζουν «Αλλάχ ου Ακμπάρ» και «τεκμπίρ» καθώς έχουν βάλει φωτιά και επιχειρούν με κορμό δέντρου να σπάσουν τον φράκτη.

Είναι μια κανονική προσπάθεια εισβολής με την βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής. Το επεισόδιο ήταν μέρος των χθεσινών συγκρούσεων στον Έβρο:

Σημειώνεται ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα κάνει «κήρυγμα» περί «ηθικής» και επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη «χρωστάει» στην Τουρκία.

«Η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων ως «οργανωμένη δράση» ή «πρόκληση» είναι μόνο μέρος της τακτικής του παραπετάσματος καπνού που αποσπά της προσοχή της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης», υποστηρίζει ανερυθρίαστα η τουρκική πρεσβεία.

Όμως η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα δεν μένει εκεί, αλλά παραδίδει «μαθήματα» στο ελληνικό Τύπο.

«Ο ελληνικός Τύπος λέει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο την κρίση της μετανάστευσης. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Τουρκία μπορεί ή πρέπει; Είμαστε εκεί μόνο για να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ δεν θα ενοχληθεί από τους αιτούντες άσυλο; Αυτό δεν ακούγεται σωστό», αναφέρει, για να προχωρήσει στην συγκαλυμένη απειλή προς την Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Δεν ενθαρρύνουμε τους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν. Δεν θα ενεργήσουμε ως κέντρο κράτησης κανενός και σίγουρα όχι ως η μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο».

Προφανώς το βίντεο αυτό δεν δείχνει οργανωμένη προσπάθεια εισβολής αλλά πρόκειται για εκπαίδευση επιβίωσης σε… κατασκήνωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close