ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

11 συλλήψεις και 4.600 αποτροπές εισόδου στη χώρα τις τελευταίες ώρες

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ενημέρωση για τα όσα έχουν συμβεί σήμερα Τετάρτη (04/03/2020), στον Έβρο μέχρι και το απόγευμα.


 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06:00 το πρωί ως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 4.600 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, συνελήφθησαν 11 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συνολικά, το 12ωρο από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν.
  • Εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Για τις 4,5 ημέρες από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις.
  • Έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

Μητσοτάκης: Συνειδητά fake news για να διαστρεβλωθεί η αλήθεια

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου, Δημήτρη Συλλούρη.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη, τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο.

Και πρόσθεσε: «Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Επεισόδια στα σύνορα στον Έβρο

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συζήτησαν για την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και για την «προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Επιμένει η Τουρκία: «Βαρβαρότητα» τα ελληνικά πυρά σε πρόσφυγες στον Έβρο

Στις κατηγορίες περί ελληνικών πυρών σε πρόσφυγες και μετανάστες επέμεινε η τουρκική κυβέρνηση, εν μέσω της όξυνσης της μεταναστευτικής κρίσης στην περιοχή του Έβρου.

Αυτή τη φορά στο ζήτημα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επανέλαβε τις κατηγορίες περί πυρών της ελληνικής αστυνομίας.

«Οι επαίσχυντοι πυροβολισμοί που έρχονται από τα ελληνικά σύνορα, αντικατοπτρίζουν το αληθινό πρόσωπο της Δύσης» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση – όπου φτωχοί άνθρωποι δέχονται πυρά, βάρκες αναποδογυρίζονται και παιδιά δέχονται δακρυγόνα – είναι η βαρβαρότητα»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close