ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Όπου δεν πίπτει λόγος..»: Εντολή Μητσοτάκη να αποσυρθούν τα ΜΑΤ μετά τις μπαλωθιές!

«Είχαν συνηθίσει χρόνια οι κυβερνώντες -αντί για διάλογο- να στέλνουν τα ΜΑΤ να επιβάλουν τα φιρμάνια τους, με ξύλο και χημικά…Ώσπου έπεσαν οι πρώτες μπαλωθιές και “σφίξαν τα γάλατα”»Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να αποσυρθούν από τη Λέσβο και τη Χίο, το πρωί της Πέμπτης, όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μιας και η κατάσταση στα δύο νησιά είναι εκτός ελέγχου. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη, που έγινε στο Μαξίμου, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στη Λέσβο είναι πολεμικό.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, κάτοικοι πολιορκούν, στην περιοχή Παγάνη, το στρατόπεδο «Κυριαζή», στο οποίο βρίσκονται ταμπουρωμένες έξι διμοιρίες των ΜΑΤ -μετά την επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας.

Γύρω από το στρατόπεδο δεκάδες κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές, φωνάζοντας στους αστυνομικούς πως δεν θα αφήσουν κανέναν να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα.

Υπάρχουν δημοσιεύματα, μάλιστα, που αναφέρουν πως έπεσαν και πυροβολισμοί με καραμπίνες!

 

Χάος από το πρωί

Απίστευτες εικόνες σε Χίο και Λέσβο από το πρωί, με μάχες σώμα με σώμα, ακόμη και πυροβολισμούς με κυνηγετικά όπλα και ντου σε ξενοδοχεία!

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι φέρονται να έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων στα πόδια από σκάγια, και 10 πολίτες.

Στη Χίο, μάλιστα, το μεσημέρι και μετά την κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, είχαμε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια, που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί, και έβαλαν κατά αυτών.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18:30, οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στον Δήμο Γέρας, στη Λέσβο, όπου επίσης διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα.

Οι κάτοικοι μπήκαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.

Υπάρχουν πληροφορίες, δε, που αναφέρουν πως μία κλούβα των ΜΑΤ, στη Λέσβο, στο σημείο όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο, «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close