ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ντικ Πάουντ (μέλος ΔΟΕ): Η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών!

Αντίθετα με όσα δήλωσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, οι άνθρωποι της ΔΟΕ σκέφτονται ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών του Τόκιο 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν οριστεί να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Η εξάπλωση του κορωνοϊού (ξεκίνησε από την Κίνα, μεταδόθηκε σε πολλά κράτη της Ασίας και πλέον «χτύπησε» και την Ευρώπη) όμως έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει, δεκάδες χιλιάδες έχουν νοσήσει και ερωτήσεις για το αν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του ερχόμενου καλοκαιριού θα πρέπει να μετακινηθεί ή να ακυρωθεί αυξάνονται συνεχώς…

Μέχρι στιγμής, η πληροφόρηση που υπήρχε από διοργανωτές και ανθρώπους της ΔΟΕ ήταν καθησυχαστική. Μάλιστα, η πρόσφατη ενημέρωση από τη ΔΟΕ ανέφερε πως «οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συνεχίζονται όπως είχαν προγραμματιστεί».

Τώρα όμως, είχαμε μια δήλωση – βόμβα για τη διεξαγωγή των Αγώνων. Σύμφωνα με το Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους, αναφέροντας πως η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο!

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» ήταν τα λόγια του Ντικ Πάουντ.

Ωστόσο, ο Πάουντ προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Αν, πάντως, μπορεί κάτι να θεωρηθεί σίγουρο, αυτό είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αναβληθούν, ούτε θα διεξαχθούν σε άλλη τοποθεσία«Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Ντικ Πάουντ, η κατάσταση δεν βρίσκεται στα χέρια της ΔΟΕ, καθώς: «αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close